Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar’daki patates deposu fay hattına takıldı

İGM Eylül ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıda Dinar ilçesinin Göçerli köyünde yapılması planlanan doğal patates saklama alanındaki çalışmanın alandan fay hattı geçtiği için durdurulduğu gündeme geldi. Bakanlık kaynakları ile yapılan deponun ihale bedelinin 5 milyon TL olduğu belirtildi

İGM Eylül ayı toplantıları

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün sabah tamamlandı. Eylül ayının üçüncü toplantısı için meclis üyeleri bugün sabah saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda biraraya gelecekler.

TALEPLER İLGİLİ KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK

Toplantıda ilk olarak gündem dışı bir madde görüşüldü. Bolvadin, Çay ve Çobanlar ilçelerini kapsayan alanda kurulması planlanan Afyonkarahisar İli Tarıma Dayalı Jeotermal Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müşteşebbis heyetinde oluşacak 15 payın 6’nın Özel İdare’nin alması düşüncesi gereği 3.451,000,00 lira ödenek talebi rapor hazırlanması için ilgili komisyona gönderildi. Toplantı gündemin beşinci maddesiyle devam etti. Başmakçı İlçesi Merkez Mahallesinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 17265 parsel numaralı, 9.356, 00 metrekarelik taşınmazın eğitim tesis alanı olarak kullanımı için Milli Eğitim Bakanlığına tahsis talebi rapor hazırlanması için oybirliğiyle komisyonlara gönderildi.

TANITIM HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANMASI İSTENİYOR

Dinar İlçesi Kapalı Havzası Kanalizasyon Projesi Atık Su Arıtma Tesisi ve Sulama Birlik Meclisinin olağan toplantısında, tesisin faaliyete geçmesi nedeniyle, 2023 yılı sonuna kadar birlik tarafından yapılacak harcamalar için 1.345.025,15 lira ödeneğin birlik bütçesinin yetersiz gelmesi nedeniyle üyeler arasında pay edilmesi talebi önce komisyonlarda görüşülecek. Gündemin 7’nci maddesinde bulunan Turizm Tanıtım Fuarlarında tanıtım hizmetlerinin yürütülmesiyle ilgili giderlerin karşılanması için ATSO adına kayıtlı banka hesabına tarafların ortak gider katılım paylarının aktarılması ve kullanılmasıyla ilgili; Kültür ve Turuzm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Sandıklı Belediye Başkanlığı, ATSO arasında protokol yapmak üzere meclis kararı alınması talebi gündeme geldi. Konu ilgili komisyonlarda görüşüldükten sonra meclise gelecek.

ORHAN: PATATES SAKLAMA ALANINDAN NEDEN VAZGEÇİLDİĞİNİ SORDU

Toplantı sonunda söz alan İYİ Parti Dinar İGM Üyesi Murat Orhan, ilçesinin Göçerli Köyü’ne geçen yıl 5 milyon liraya Doğal Mağara ve Saklama Alanı inşa edileceğini belirtti. Orhan, “Bölgede üretilen patateslerin doğal şekilde saklanmasıyla ilgili piyasa değeri üzerinden satılması hedefleniyordu. Antalya, Isparta gibi illerdeki narenciye üreticilerinin satın alma ya da kiralama yöntemi ile ilgili bir pozisyon oluşacaktı.  Bölgesel olarak katma değeri yüksek olan fevkalade güzel bir yatırımdı. Bu yatırımın 3-4 ay önce çalışmaların durduğunu ve burada bir takım sıkıntıların oluştuğunu biliyoruz. Özellikle bu yapılan galerilerin ve yüzde 70 oranında bitmiş olan bu doğal depoların hemen üzerinde köylerin ihtiyacını karşılayan su deposu olduğunu biliyoruz.  Buradaki sıkıntılardan dolayı faaliyetlerin durduğunu biliyoruz. Yüklenici firmanın maliyetlerini ve buradaki riskleri tam olarak bilemiyoruz.” dedi.

BİLİM: FAY HATTI GEÇTİĞİ İÇİN ÇALIŞMA DURDURULDU

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Osman Ziya Bilim, konu hakkında bilgi verdi. Bilim, şöyle konuştu: “Dinar ilçesi Göçerli köyünde yapılması planlanan depo çalışmaları maalesef içerisinde fay hattına rastlanıldığı için durduruldu. AKÜ ve Denizli Pamukkale Üniversitesi ile bilimsel çalışmalar yaptık. Her iki üniversitemizden çalışmaların mevcut fay hattından dolayı ivedilikle durdurulması ve girişlerinin kapatılması doğrultusunda rapor verildi. Biz o raporu uyguladık. Herhangi bir sıkıntı olmaması için gerekli önlemleri aldık. Teknik konuda arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Şu anda mevcut depo olarak değerlendirebilir mi buna bakılıyor. Ama mevcut haliyle fay hattı içinden geçtiği için üniversite raporundan çok net bu ifade edilmiş, bu yüzden oradaki çalışmaları durduruyoruz.” diye konuştu.

ÇOBAN: PROJE İÇİN PARA BAKANLIK’TAN TEMİN EDİLMİŞTİ

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, sözkonusu proje için harcanan paranın Bakanlık’tan temin edildiğini ifade etti. Çoban, “Bu proje Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın takip ettiği ve kaynağını bulduğu çok önemli bir projeydi. İl Özel İdaresi kaynağı ile değil, bakanlık desteği ile yapılacaktı. Parayı da Ali Özkaya göndertmişti. Harcanan para İl Özel İdaresi’nindeğil bakanlığın bütçesinden gönderilen paradır. Raporları bende gördüm.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti