Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyabet çadırı açıldı – Kocatepe Gazetesi

Diyabet çadırı açıldı – Kocatepe Gazetesi
Diyabet çadırı açıldı

Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Anıt Park’ta kurulan Diyabet Çadırının açılışı törenle gerçekleştirildi

Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi tarafından “Mavi Halka Hareketine Destek Verin” sloganıyla organize edilen Diyabet Günü etkinlikleri çerçevesinde kurulan Diyabet Çadırının açılış töreni Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici yaptığı açılış konuşmasında, 14 Kasım’ın dünyada ve ülke-mizde Diyabet Günü olarak kutlandığını, bu amaçla hastalık hakkında farkındalık yaratılması amacıyla Anıt Park’ta Diyabet Çadırının kurulmasını uygun gördüklerini ifade etti.
Dr. Necip Yemenici diyabet (Şeker) hastalığının ve komplikasyonlarının bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak bu hastalıktan korunmanın, erken teşhisin hastalıkla mücadele de önemli olduğunu söyledi. Yemenici, “Bugün ülkemizde diyabet hastalığı teşhisi konulmuş 5 mil-yon insan yaşamaktadır. Ayrıca bir buçuk milyon kişide de diyabet teşhisi konulmadan habersiz şekilde yaşamaktadır. Diyabet hastalığı zamanla nörolojik, kardiyolojik, psikolojik olmak üzere bulunduğu vücutta birtakım komplikasyonları da beraberinde getirmektedir.
Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Diyabet Çadırının kurulmasında amacımız, halkımıza şeker hastalığı ve komplikasyonları hakkında bilgilendirmeler yapmak, risk grubundaki insanlarımıza korunma yollarını anlatmak. Ayrıca sağlık çalışanlarımız tarafından 3 gün boyunca kan şekeri ölçümü yapılacaktır. Bu çalışmada emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum ve tüm halkımızın çadırımızı ziyaret etmelerini istiyorum” dedi.
Diyabet hastalığının yaygınlığı ve komplikasyonları açısından önemli bir yer tuttuğunu belirten Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, “Diyabet hastalarının yaşam kalitelerinin düzenlenmesi ve yükseltilmesi çok önemlidir. İnsanlarımızın değişen yaşam tarzları, beslenme alışkanlıkları sayesinde hızla artan diyabet hastalığı hakkında bilinçlendirilme, bilgilendirme ve kontrollerinin düzenli olarak yapılması mücadelede etkisi oldukça önemlidir. Gerekli tedbirlerin alınması halinde şeker hastalığının diğer organlara vereceği zararları önleyecektir. Tüm bunların ışığında halkımızı Mavi Halka Hareketine Destek olmaya çağırıyoruz.” dedi. 3 gün boyunca vatandaşların hizmetinde kalacak olan Diyabet çadırında vatandaşların şeker kontrolleri yapılarak diyabet hastalığı hakkında çeşitil bilgiler verilecek. Diyabet çadırında ayrıca beslenme uzmanları tarafından da beden kitle endeksine bakılacak.