Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dizi Keyfi İçin Kilo Aldırmayan Sağlıklı Atıştırmalıklar

Dizilerin karşısında bir şeyler yememek çoğu kimse için hiç de kolay değil, peki kilo aldırmayan sağlıklı atıştırmalıklar yok mu? Elbette var…

Dizilerin karşısında bir şeyler

Tv ya da bilgisayar karşısında dizi izlemek son yılların öne çıkan keyif noktalarından. Özellikle Türk dizilerinin artan kalitesi ve her bölümünde apayrı heyecanlar yaşatması, ilgiyi çığ gibi artırıyor. Dizilerle birlikte bir şeyler yeme güdüsü de oldukça yaygın. Bu noktada yüksek kalori içeren, yağlı, kalitesiz yiyeceklerin sıklıkla tercih edildiği biliniyor. Uzmanlara göreyse bu tercihler hiç de doğru değil. Peki kilo aldırmayan sağlıklı atıştırmalıklar yok mu? Elbette var.

Kilo Aldırmayan Sağlıklı Atıştırmalıklar Nelerdir?

 

Kilo aldırmayan sağlıklı atıştırmalıklar, düşük kalori esaslı oldukları için kilo vermek ya da kilosunu korumak isteyenler için son derece değerli. Üstelik hazırlaması sanıldığından daha kolay ve çeşitleri de bir hayli fazla. Bolca seçenek sunan kilo aldırmayan sağlıklı atıştırmalıklar, hem TV karşısındayken hem de genel olarak günün her anında daha iyi bir yaşam için ideal.

 

Sağlıklı atıştırmalıklar faydaları ile dikkat çekiyor. İçerdikleri vitamin, mineral ve sağlıklı yağların yanı sıra protein ve antioksidan ile birlikte geliyor, böylelikle sağlıklı beslenmeye önemli katkılarda bulunuyorlar. Tatlı sağlıklı atıştırmalıklar, tuzlu sağlıklı atıştırmalıklar gibi çeşitleri de mevcut. Kilo aldırmayan sağlıklı atıştırmalıklar hangileri, iste bazı örnekler.

 

Tuzlu Sağlıklı Atıştırmalıklar Hangileri?

 

En çok bilinen tuzlu sağlıklı atıştırmalıklar şu şekilde sıralanıyor:

 

  • Yeşil soya fasülyesi
  • Soya cipsi
  • Kabak çekirdeği
  • Kıvrık çubuk krakerler
  • Patlamış mısır
  • Turşu

 

Protein, kalsiyum ve demir içeriği ile tek bir bardak soya fasülyesi, hem lezzetli hem de 200 kaloriden az. Keyifli ve sağlıklı bir atıştırmalıktır.

 

Soya cipsi son yıllarda marketlerde sıkça karşımıza çıkıyor. Geleneksel patates ve mısır cipslerine göre çok daha düşük kalori ihtiva ediyor.

 

Kabak çekirdeği, yaygın bir dizi keyfi eşlikçisi ve 1 bardak kadar tüketildiğinde 300 kaloriye yakın bir değer ile geliyor. Fosfor, çinko ve magnezyum ile dolu, ayrıca kemik-mineral yoğunluğuna destek oluyor.

 

Kıvrık çubuk krakerler, turşu ve patlamış mısır da dizi keyfi için ideal sağlıklı ve tuzlu atıştırmalıklar arasında.

 

Tatlı Sağlıklı Atıştırmalıklar Hangileri?

 

Tuzlu yerine tatlı ve sağlıklı atıştırmalıkları da tercih etmek isteyebilirsiniz. Bu kapsamda öne çıkanlar şu şekilde:

 

  • Meyveli yağsız yoğurt
  • Meyveli yoğurt dondurması
  • Tam buğday ekmeğine fıstık ezmeli sandviç
  • Dondurulmuş üzüm
  • Bitter çikolata kaplı çilekler

 

Yağsız yoğurt ve çileği karıştırın, buzlukta bekletin ve işte sağlıklı meyveli yoğurt dondurmanız hazır. 100 gram başına sadece 60 kalori.

 

Tam buğday ekmeğine fıstık ezmeli sandviç, adet başına 190 kalori ile size sağlıklı ama dikkatli tüketilmesi gereken bir alternatif sunar. 3 dilim kadar yemeniz halinde bir fast food menüsü kadar kalori almış olursunuz. protein ve lif açısından zengindir.

 

Güçlü antioksidan etkilere sahip resveratrol ve quercetin de içeren dondurulmuş üzümler, keyifli ve tek bir kap için sadece 60 kalori barındırması ile süper-hafif bir sağlıklı atıştırmalık sunar.

 

Elma, armut, çilek, muz, hangisini isterseniz olur; yağsız yoğurt ile karıştırın ve hazır. 100 gram için kalorisi sadece 60.

 

Bitter çikolata kaplı çilekler, çilek başına 4 ve çikolata başına da 155 kalori ile gelir. Bitter tercihinin nedeni her ne kadar acı bir tat verse de antioksidan özellikli ve genel itibarıyla sağlıklı olması.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti