Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Doğru Medya” eğitimleri – Kocatepe Gazetesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı
“Doğru Medya” eğitimleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde Gençlik Merkezlerinde, Gençlik Merkezleri Akademisi Projesi yürütülmeye devam ediyor. Proje kapsamında Değerler Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi gibi çeşitli atölye çalışmaları yapılarak gençlerin psiko-sosyal gelişimleri destekleniyor. Proje kapsamında İnovasyon Atölyesi bünyesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Afyonkarahisar Gençlik Merkezi bünyesinde “Eleştirel Medya Okuryazarlığı ve Eleştirel Düşünce Eğitimi” başladı.
Gençlerden başlayarak toplumun her kesiminin medya yoluyla maruz kaldığı algı yönetimi konusunda farkındalık oluşturulmasının önemi gün geçtikçe artıyor. Medyayı doğru okuyan, yaşadığı çevreye duyarlı, ülkesinin sorunlarını bilen, medya mesajlarını, akıl süzgecinden geçirebilen, bilinçli bir kitle oluşturabilmek amacıyla gençlerin çocukların, ailelerin; medya kurumunun yapısına, işleyişine dikkat çekilmesi hedefleniyor. Özellikle gençlerin kurguyu gerçekten ayırarak kurgulanmış içeriği bilinçli bir şekilde değerlendirebilmelerini, medyayı eleştirel olarak izleyebilmelerini, medya ile ilgili doğru soruları sorup, doğru yanıtları bulabilmeleri konularında gerekli donanımı kazanmaları için atölye çalışmaları düzenlenecek. Özellikle geleceğin emanet edileceği gençlerin bu konuda bilinçli, uyanık ve duyarlı olmaları için eğitim çalışmalarına ihtiyaç duyuluyor.
Bu kapsamda “Doğru düşünme, Olumlu-Olumsuz Düşünce ve İnsan Hayatındaki Önemi, Farkındalık, Ön Yargı, Algı Nedir ve Algı Yönetimi, Manipülasyon, Empati, Safsata, Dil ve Anlatım Hataları, Medya ve Medyada Ön Yargı, Medya Haber Kritikleri” gibi başlıkların görsel örneklerle beraber ele alındığı “Eleştirel Medya Okuryazarlığı ve Eleştirel Düşünme Eğitimleri” gönüllü eğitmenler Ümit Demir ve Elif Demir tarafından her hafta Salı günü saat 18.00’de Afyonkarahisar Gençlik Merkezinde veriliyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti