Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doktor Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Ekonomideki son dönemde artan iyi işaretlerin aktörleri arasında gösterilen Doktor Hafize Gaye Erkan kimdir, nereli, eğitimi ve kariyerinde öne çıkanlar neler? İşte ayrıntılı yanıtlar…

Ekonomideki son dönemde artan

Doktor Hafize Gaye Erkan kimdir?

Resmî Gazete’de yayımlanan kararla geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atanan Doktor Hafize Gaye Erkan, son dönemin dikkat çeken isimlerinden biri oldu. Genç yaşına rağmen çok önemli bir göreve atanması, öğretim üyesi olması ve kariyerini uzun yıllar ABD’de devam ettirmesi, şüphesiz beklentileri de artırdı. Peki Doktor Hafize Gaye Erkan kimdir, nereli, eğitimi ve kariyerinde öne çıkanlar neler? İşte merak edilen tüm soruların detaylı yanıtlar…

 

2023 Seçimlerinin ardından Türkiye’de ekonomi yönetiminde önemli değişiklikler kaydedildi. Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olurken Doktor Hafize Gaye Erkan da Merkez Bankası’nın başına getirildi. Fotoğraflarını görenler şaşkındı, zira Gaye Erkan oldukça gençti. Ancak ekranlara ilk çıktığı anda güven veren konuşmasıyla dikkat çekti. ‘Müthiş Türk Kızı’ lakabıyla anılan başarılı isim, aynı zamanda ABD’deki en genç finans profesörüydü. 1982 doğumluydu. Genç yaşına karşın ilham veren bir kariyere sahip olduğuna şüphe yok. Doktor Hafize Gaye Erkan kimdir, detaylarla devam ediyoruz.

 

Doktor Hafize Gaye Erkan kimdir?

 

Doktor Hafize Gaye Erkan kimdir? Elazığlı makine mühendisi baba ve matematik öğretmeni annenin çocuğu olarak 1982’de İstanbul’da dünyaya gelen Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesi’ni ikincilikle tamamlayıp Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne derece yaparak girdi. Endüstri Mühendisliği bölümünü birinci olarak bitiren başarılı öğrenciye devamındaki süreçte Princeton Üniversitesi tarafından ‘Onursal Doktora Bursu’ teklif edildi ve eğitim hayatını ABD’de devam ettirme kararı aldı.

Bu arada Erkan’a burs teklif eden okullar arasında Stanford, Boston, Cornell, California Üniversitesi de vardı.

 

Onursal Doktora Bursu ile dikkat çekti

 

Prestijli Onursal Doktora Bursu, her yıl iki kişiye veriliyor ve program süresince 3 bin 200 dolar geri ödemesiz burs, ABD Ulusal Bilim Vakfı’nda sınırsız bütçe ve bir evi de içeriyor. İki yıl süren doktorasını bir yılda tamamlamasıyla bir kez daha dikkat çekiyor Erkan ve ülkedeki en genç finans profesörü ünvanının sahibi olmayı başarıyor. Harvard Business School’da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi’nde liderlik konulu iki eğitim programını daha başarıyla bitiren Prof. Erkan, 2005’te finans alanında çalışmaya başlıyor. Doktor Hafize Gaye Erkan kimdir sorusuna ilginç detaylarla devam ediyoruz.

 

Finans devi Goldman & Sachs’ta 9 yıl ve başarılı bir kariyer yolculuğu

Doktor Hafize Gaye Erkan kimdir?

2005’te ABD’de önde gelen kurumsal bankalardan Goldman & Sachs’ta çalışmaya başladı. Goldman & Sachs, ülkedeki lider kurumlardan biri ve günümüzde teknoloji devi Apple’ın Apple Card, Apple Pay gibi finansal ürünlerinin de arkasındaki şirket. Goldman & Sachs’ta 9 yıl çeşitli kademelerde görev alan Prof. Erkan, buradan First Republic Bank’e yönetici konunda geçiş yaptı. First Republic Bank, problemlerle karşı karşıya bir banka olarak devlet idaresine geçmişti ve Prof. Erkan, bu sürecin öne çıkan aktörü oldu.

 

Çok sayıda finans danışmanlığı şirketinde ve bankalarda üst düzey yöneticilik yapan başarılı isim, Tiffany & Co.’da yönetim kurulu üyeliği gibi daha spesifik alanlarda da boy gösterdi. Halihazırda Marsh McLennan’da yönetim kurulu üyesi görevini sürdüren Prof. Erkan, Türkiye’de Merkez Bankası Başkanlığı görevini devam ettiriyor.

 

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti