Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dualar Kudüs için

    Demokrat Parti

 

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Zafer Meydanı’nda kılınan Ramazan Bayramı Namaz sonrası yaptığı açıklamada, “Kudüs’ün Mescidi Aksa’nın bugün maruz kaldığı insanlığın yüzünü kızartacak zulümlerin icat edildiği bir beldeye dönüşmüş olmasını da bir hüzün içerisinde hep beraber izlemek mecburiyetinde kalıyoruz.” dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla; Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen organizasyonda bayram namazı Zafer Meydanı’nda kılındı. ‘Seccadeni Al da Gel’ teması ile sabah saat 06.20’de başlayan bayram namazı, maske, mesafe ve hijyen kurulları çerçevesinde kılındı.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal insanlığın zor günler yaşadığını kaydederek “Kısıtlamalar beraberinde 1,5 yıldır yaşadığımız pek çok sıkıntı inşallah bu bayramlar mübarek günler vesilesiyle feraha, refaha ermemize vesile olur. Bir başka acıyı da beraberinde yaşıyoruz. Bundan bir asıl evvel Osmanlı imparatorluğu olarak Aralık 1917’de terk etmek zorunda kaldığımız Kudüs’ün Mescidi Aksa’nın bugün maruz kaldığı insanlığın yüzünü kızartacak zulümlerin icat edildiği bir beldeye dönüşmüş olmasını da bir hüzün içerisinde hep beraber izlemek mecburiyetinde kalıyoruz. Herhalde bugün insanlığın ve Müslümanların karşı karşıya kaldığı en büyük zulümde böyle bir zulme karşı bir sosyal medya etkinliği düzleminde ses verebiliyor olmaktan ibaret oluşumuzdur.” dedi.
“KUDÜS’TEKİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN ÇEKTİĞİ IZDIRAPLARI BİTER”
bayramın buruk geçtiğini ifade eden Vali Gökmen Çiçek, “Bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak bu bayram biraz daha bizler için hüzünlü. Hem salgın vesilesiyle sokaklarda belki de çocukların o sevinç çığlıklarını, çikolata toplamalarını, akraba ziyaretlerini belki göremeyeceğiz. Aynı zaman da bir hüznümüzü artıran bir şey de yine Kudüs’te yapılan özellikle tüm İslam aleminin içini acıtan, hepimizi de gözyaşlarına boğulduğumuz içimizi hüzün kaplatan Kudüs’teki Filistin’li kardeşlerimizin içinde olduğu ızdırap. ben ümit ediyorum ki inşallah bundan sonraki bayramlarda hem salgınla ilgili Türkiye bu mücadelesini kazanır. Yine sokaklarda çocuklarımızı, gençlerimizi ve bizleri akraba ziyaretlerinde coşkuyla kutladığımız bayramlara dönüşür. Ve dualarımızla birlikte inşallah Kudüs’teki Müslüman kardeşlerimizin çektiği ızdırapları biter. Bundan sonraki bayramları bayram gibi kutlarız. Ben bu vesile ile tüm Afyonkarahisar’lı hemşehreilerimin tüm İslam Alemi’nin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”
“BAYRAM ZULMÜN BİTMESİNE VESİLE OLSUN”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluşa vesile olan Ramazan ayını hep birlikte idrak ederek bayrama ulaşıldığını belirtti. Bu bayramın tüm insanlığa, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni eden Zeybek, “En kısa sürede de bu salgın hastalıktan ülkemizi ve insanlığı bir an önce cenabı haktan kurtarmasını temenni ediyoruz. Yine son günlerde iyice azgınlaşmış olan Allah’ın lanetine uğramış olan Yahudi milletinin İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’ya yapmış oldukları elim saldırılardan da en kısa sürede Müslümanların birliğini, beraberliğini sağlayarak bu zulümden kurtulmalarına vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Bayram namazına Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bayram namazı sonrasında il protokolü halkın bayramını kutladı. Vali Çiçek çocuklara hediye dağıttı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti