Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düğün ve askerlik sevinci birarada

Afyonkarahisar’da 31 fiziksel ve
Düğün ve askerlik sevinci birarada

Afyonkarahisar’da 31 fiziksel ve zihinsel engelli, temsili olarak yaptıkları bir günlük askerlik görevlerinin arından yemin ederek terhis oldular. Terhis belgeleri Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, ve askeri erkan tarafından verildi.
BİR GÜN ASKERLİK DAHİ GURUR VERDİ
Yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Askeri üniformalarını giyen 31 engelli, önce alanda kendileri için hazırlanan masalar üzerindeki Türk Bayrağı ve silahlar üzerine ellerine koyarak, ‘askerlik yemini’ ettiler. Daha sonra engelli Mehmetçiklerin adına engelli Emekli Öğretmen Mete Cumhur Şener tarafından yaş kütüğüne devre plaketi çaktı. Devre arkadaşlarının adına konuşan Şener; “Engelli olarak bir gün dahi olsa askerlik yapmak bizlere gurur vermiştir. Vatan için edilen bir yemin cana mâl olur. Bu yemini etmek bizim için onur ve gurur vericidir. Bu yeminin bedelini ödemeye her zaman hazırız. Biraz önceki yemin eden birliğimiz Çanakkale’de, Afyonkarahisar’da ve birçok yerde vatanı için kahramanca savaşan askerlerin arkasında yer almıştır. Onlar ettikleri yeminlerin bedellerini ve hakkını ödediler. Bu yemin o kadar önemli ve kutsaldır. Yeminimiz hepimize şeref olsun” dedi.
 İKİ MÜRÜVET BİR ARADA
Engelli Mehmetçiklere Vali Hakan Yusuf Güner ve diğer protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verildi. Mustafa Taş isimli engelli askere terhis belgesi verilirken aynı gün evlenecek olan ve gelinlikle tören alanına gelen kardeşi Nalan Nur Taş Yiğit ve eşi Hasan Yiğit kardeşlerini tebrik ettiler.
SON DERSİ GÜLMEZ PAŞA VERDİ
Tören geçişi öncesi İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez günün anlam ve önemine yönelik konuştu. Tuğgeneral Gülmez, eğitimlerini tamamlayarak, şanlı bayrağımızın gölgesinde, ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda vakur şekilde yemin eden 31 kahraman askerine katılımcıların gururla şahitlik ettiklerini söyledi. Askerliği; Türk vatanını, istiklal ve cumhuriyetini korumak için, harp sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyeti olarak tanımlayan Gülmez; “Asker, kendinden beklenen bu vazifeleri hakkıyla yapmak için, yüksek ahlak ve maneviyata sahip olmalıdır. Her askerde olması gereken bu ahlaki ve manevi vasıfları, komutanımız olmam nedeniyle, bugünün son dersi olarak ben anlatıyorum. Her askerde olması gereken vasıflardan ilki; Cumhuriyete, vatana ve millete karşı sevgi ve bağlılıktır. Kahraman askerlerim, Cumhuriyet, vatan, millet, askerin mukaddes değerleridir. Bunlara içeriden ve dışarıdan gelecek olan her türlü tecavüzü karşılamak, def etmek ve lüzumunda bu uğurda hayatını seve seve feda etmek, sizin gibi her askerin borcudur. İkincisi ise; İtaattir. Askerliğin temeli mutlak bir itaattir. Her astın, üstünden aldığı emri hiçbir kayıt ve şart düşünmeden ve en ufak bir tereddüt göstermeden canla başla o emri yapması, kanun ve nizamların dışına çıkmaması, yasak olan şeyleri yapmamasıdır. Sizler bunun en güzel örneğini gösterdiniz” diye konuştu.
TÖREN RESMİ GEÇİT İLE SONA ERDİ
Engelli Mehmetçiklerin resmi geçit töreni ile program son buldu. İkmal ve Garnizon Komutanlığı yerleşkesindeki törene; Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve eşi Hülya Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve eşi Emine Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, askeri erkan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldılar.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti