Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dul erkeklere maaş, Bakanlık onayı bekliyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Dul erkeklere maaş, Bakanlık onayı bekliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın eşi vefat eden sosyal güvencesiz dul kadınlara 250 lira aylık verme girişimi, Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı harekete geçirdi. SYDV, eşi vefat etmiş ve bakıma muhtaç erkeklerin de yardımdan yararlanması için proje geliştirip Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yolladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sosyal devlet kapsamında eşi vefat etmiş, herhangi bir güvencesi olmayan dul kadınlara aylık 250 lira maaş bağlayacak olması, bu yardımın dul ve bakıma muhtaç erkekler için de gündeme getirilmesini sağladı.
Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, il genelinde 25 dul ve bakıma muhtaç erkeği tespit etti. Vakıf, bu 25 kişi için proje geliştirerek herbirine 250 lira maaş bağlanması yönündeki çalışmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yolladı. Bakanlık’tan onay çıkması hâlinde, dul erkeklere de maaş bağlanması konusunda bir ilk yaşanmış olacak.
ZİYARETLERDE
DURUM GÖRÜLDÜ
Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı, Afyonkara-hisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte pek çok köy ve beldeyi ziyaret ettiklerini hatırlatarak, projenin bu ziyaretler sonucunda olgunlaştığını kaydetti. Arı, “Devlet, eşi vefat etmiş kadınlara proje yaptı, her iki ayda 500 lira ödeyecek. Biz bu projeye bir de tersten bakmak istedik. Köyleri, beldeleri geziyoruz. Oralarda tek başına yaşayan kişileri görüyoruz. Kimse bakmıyor, yemeği yok, aşı yok. Köyde kalıyor. Araştırıp eşi vefat etmiş erkeklere bir proje hazırlamayı öngördük” dedi.
YEMEK YAPANLARI BİLE YOK
Süleyman Arı, SYDV’deki dosyaları incelediklerini, il genelinde 25 kişiyi tespit ettiklerini vurguladı. Arı, şöyle konuştu:
“Biz arkadaşlarımızla dosyaları inceledik. 25 kişinin böyle durumda olduğunu tespit ettik. 25 kişi için projemizi yaptık, onay bekliyoruz. Bunlar, köye gidildiğinde mağdur olarak gösterilen kişiler. 60-55 yaşlarında, eşi vefat etmiş, çocukları tarafından bakılmayan, yemek yapanı bile yok. Bunların onaylanmasını bekliyoruz. En azından 250 liralık bir katkı olmasını istiyoruz.”

MURAT ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti