Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Durak uygulaması iyi, ah bir de mesafe uzun olmasa…

Bu haberin fotoğrafı yok
Durak uygulaması iyi, ah bir de mesafe uzun olmasa…

Dolmuş ve özel halk otobüslerinin sürücülerine yönelik denetimler devam ediyor. Ancak bazı güzergâhlardaki durakların arasında çok mesafe olması, vatandaşları da sürücüleri de zor durumda bırakıyor

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, dolmuş ve özel halk otobüsü sürücülerine yönelik yolcu denetimlerine devam ediyor. Denetimlerde ayakta yolcu alıp alınmama durumu, durak haricinde yolcu bindirip indirme gibi etkenlere bakılıyor. Bu denetimlerin sonucunda kurallara uymayan sürücülere ceza yazılıyor. Dolmuş sürücüleri, durak uygulamasından memnunlar. Çünkü vatandaşların araçlara durakta binip araçlardan durakta inmeleriyle, araçlarda önemli oranda yakıt tasarrufu yapılıyor, kaporta ve benzeri bölümlerde meydana gelecek hasar riski de azalıyor.
Hem para, hem ehliyet cezası
Ancak bazı güzergâhlardaki durakların arasında gerekenden fazla mesafe olması hem dolmuş ve özel halk otobüsü sürücülerini hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor. Durak ibaresi olarak bilinen D harfli tabelanın bulunmadığı duraklarda yolcu bindiren ve indiren sürücülere 66 liralık ceza yazılıyor, ayrıca ehliyetle-rine de 20 ceza puanı işleniyor. Özellikle ceza puanı nedeniyle, bazı sürücülerin ehliyetlerine el konulmak üzere.
Durak mı otopark mı?
Durak konusunda sıkıntı yaşanan güzergâhlardan biri de Sahipata. Sahipata dolmuşlarının güzergâhlarında bulunan durakların bir kısmında D levhası bulunmuyor. D levhası bulunan bazı duraklara da özel otomobiller park etmiş durumda. Buna en somut örnek, Alparslan Türkeş Bulvarı’nın Ordu Bulvarı çıkışındaki durak ile Ordu Bulvarı’ndan Atatürk Stadı’na gidişteki ilk durakta yaşanıyor. Ordu Bulvarı’ndaki “Paşa Durağı” olarak bilinen yerde duran dolmuşlara da ceza yazılıyor.
Mahalleli biliyor, ama durak sayılmıyor
Sahipata güzergâhındaki durak sıkıntısı bununla da bitmiyor. Eski Otogar’ın yan tarafındaki Merkez Otogar Camii’nin önündeki duraklardan Sahipata Mahallesi gi-rişine kadar D levhalı durak bulunmuyor. Böylece iki durak arasındaki mesafe 1 buçuk kilometreye varıyor. Güzergâh üzerinde Sahipata Köprüsü üzerinde Beton Travers Fabrikası yönündeki merdiven ve yaya geçidinde, merdivenin karşısında da yolcu bindirip-indirildiği zaman ceza yazılıyor.
Mahalleye gidiş yönünde yolcu bindirilip indirildiği için ceza yazılan bir durak daha var. Mahallenin eski sakinleri de yeni sakinleri de bu durağı “Birinci Durak” olarak biliyor. Bununla birlikte Birinci Durak’ta da D levhası yok. Dolayısıyla Birinci Durak’ta da yolcu bindirip indirmek ceza kapsamına giriyor.
2’nci Küçük Sanayi’de de aynı sorun
Yine Fuar Alanı’na giderken ve Alan’dan gelirken Fuar Hastanesi’nin önü hariç durağa rastlanmıyor. Sahipata güzergâhındaki bir sıkıntı da İkinci Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili. İkinci Küçük Sanayi Sitesi’nin girişlerinde ve içinde durak yok. Bir denetleme uygulaması yapılması durumunda, şoför esnafı gibi sanayi esnafının da mağdur olabileceği belirtiliyor.
Durak haricinde yolcu bindirip indirmenin yanlış olduğu konusunda hemen hemen herkes hemfikir. Fakat durakların mesafelerinin kısalmasının ya da bu doğrultuda yeni durakların belirlenmesinin de vatandaş ve sürücü açısından rahatlık sağlayacağı vurgulanıyor. Murat ARISOY

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti