Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Düşüşün Sorumlusu Erdoğan’dır”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, nüfus artış hızının yanlış politikalar sonucunda düştüğünü belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi

Demokrat Parti Genel Başkanı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “AKP Genel Başkanı Erdoğan ‘Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2.1 seviyesinin altındayız. Açık söylüyorum bu Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir’ diyerek ülkemizin nüfus artış hızının düşüşü konusunda açıklama yapmış. Memlekette asıl ciddiye alınması gereken ‘giderlerse gitsinler’ denilerek gençlerin gidişine göz yumulması, ülkenin gençler için yaşanamayacak hale gelmesi, ama daha da ciddisi seçim öncesi ‘infaz yasası’ denilerek yapılan ‘seçim çalışması’ ile ıslah edilmemiş bir çok potansiyel katilin serbest bırakılması ile sokaklarda işlenen cinayetler yüzünden gençlerimizin güvenlik duygusunu yitirmesidir” dedi.
Uysal, açıklamasında şu vurguları yaptı:
“Gençler, AKP’nin politikaları nedeniyle doğdukları topraklarda bir gelecek hayali dahi kuramayarak ülkelerini, vatanlarını, tarımın bilinçli şekilde bitirilmesi, üreticinin maliyetler karşısında ezilmesiyle topraklarını, köylerini terk ediyorlar. Sayın Erdoğan nüfus hızının düşmesinin asıl sebebinin, sığınmacı akınıyla sokakları güvensiz hale gelmiş, suç oranı ile yaşanılırlığını kaybetmiş bir ülkede, üç yıla yakın ‘nass’ diyerek inat ettiği ve sonra vazgeçtiği faiz kararı yüzünden enflasyonla, açlıkla boğuşulan bir ülkede çocuk sahibi olmaktan korkulması olduğunu görmelidir. İnsanlarımız çocuk sahibi olmaktan korkmaktadır. Sorumlusu ise Erdoğan’dır!”