Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ebe ve hemşirelere AOB eğitimi verildi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Acil Obstetrik Bakım (AOB) eğitimleri yapıldı. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan tüm ebe ve
hemşireleri kapsayan eğitim üç gün sürdü

 

Türkiye’de 2003 yılından bu yana uygulanmakta olan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda, anne ve çocuklara özel önem verilmesi, öncelikli konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucunda anne ve bebek ölümlerinde önceki yıllara göre çok daha yüksek oranlarda azalmalar sağlandığı ifade edildi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesinde olumlu sonuçların alınmasında Türkiye’de ki genel gelişmenin yanında, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakım hizmetlerinin güçlendirilmeside önem taşımaktadır. Doğumların hastanede yapılmasının sağlanması, kalkınmada öncelikli bölgelerdeki sağlık personeli sayısının artırılması, hastanelerdeki erişkin ve yenidoğan yoğun bakım hizmetlerindeki gelişmeler, 112 Acil Yardım ve Kurtarma hizmetlerindeki gelişmenin büyük katkısı olmuştur. Sağlık kuruluşlarının tıbbi donanım ve alt yapı eksikliklerini tamamlamanın yanında, hizmeti sunan sağlık personelinin bilgi ve becerilerini de en üst düzeyde tutmak mecburiyetindeyiz. Bakanlığımızca ülke genelinde sağlık personeli tarafından kaliteli, standart, güvenli ve nitelikli hizmet sunulması, uygulamada birlikteliğin sağlanması amaçlanmıştır. Bu amaç çerçevesinde anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi hedefiyle çeşitli eğitimler düzenlemekteyiz. Bu eğitimlerden bir de Acil Obstetrik Bakım (AOB) eğitimi Afyonkarahisar’da 1. Basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan bütün ebe ve hemşireleri kapsayacak şekilde verdiğimiz AOB eğitimi üç gün sürdü. AOB eğitimlerimiz ile birlikte, anne- bebek sağlığı alanında farklı eğitimlerimiz ilerleyen zamanlarda da devam edecek.” denildi.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti