Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Eczane sayısı nüfusa göre belirlenecek”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Eczane sayısı nüfusa göre belirlenecek"

Eczacılar Odası Afyonkarahisar Şubesi 14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ve İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün’ü ziyaret etti

Ziyarette eczacılığın geleceği, yeni mezun olan eczacılar ve bu konuda hazırlanan, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelmesi beklenen eczaneler yasası konuşuldu. Yeni gelen yasanın, yerleşim yerlerindeki eczane sayısını nüfusa göre oranlayarak eczacılık mesleğini korumayı amaçladığını anlatan Köken, şunları söyledi: “Artık eczane sayısı nüfusa göre belirlenecek. Her 3 bin 500 kişiye bir eczane düşecek. Bu konuda bir kanun teklifini Türkiye Eczacılar Birliği hazırladı ve Sağlık Bakanlığı alt komisyonda kabul ederek, görüşülmek üzere üst komisyona gönderdi. Afyonkarahisar’da ise yaklaşık 2 bin kişiye bir eczane düşüyor. Yeni kanuna göre Afyonkarahisar’da artık eczane açılamayacak. Yeni mezun olan eczacılar ise eczane sayısının daha az olduğu doğu illerine yönlendirilecekler.” diye konuştu.
Köken ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Lütfi Akgün’ü de makamında ziyaret etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti