Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Efes Antik Kenti’ne nasıl gidilir

Efes antik kentine otobüsle de gidilebilmektedir. Bunun için İzmir’in Selçuk ilçesine otobüs bileti almak gerekir

Efes antik kentine otobüsle

Türkiye’nin en güzel tarihi değerlerinden birisi olan Efes Antik Kenti’ne ulaşım oldukça kolaydır.

Efes Antik Kenti’ne en yakın havalimanı İzmir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı ve antik kent havalimanına 60 km uzaklıkta yer alıyor. Bu mesafe araçla ortalama 45 dakika sürüyor. İlk alternatif İzmir merkezinden gitmek istiyorsanız Basmane – Söke ya da Basmane – Denizli güzergâhlarında çalışan banliyö trenlerini kullanmaktır. Selçuklu Garı’ndan geçen bu trenlere binip Garda indikten sonra yalnızca 650 metrelik bir yürüme mesafesi ile antik kente ulaşabilirsiniz.

İzmir’e uçakla gelenlere önerilen yöntem ise araç kiralama.

Tüm bu seçeneklere ilaveten Efes antik kentine otobüsle de gidilebilmektedir. Bunun için İzmir’in Selçuk ilçesine otobüs bileti almak gerekir. İlçe merkezi ile antik kent arası 3 km. Selçuk otogarından gün boyu düzenlenen minibüsler ile Efes Antik Kenti’ne direkt ulaşım sağlanabilir.

Efes Antik Kenti nerede?
Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde, Selçuk’a 3,5 km, İzmir şehir merkezine ise 83 km uzaklıkta yer alıyor. Kuşadası yolu üzerinde konumlanan antik kentin Kuşadası’na uzaklığı ise yalnızca 19 km. Antik kent hem konumu hem de tarihi değeri ile her yıl yerli ve yabancı fark etmeden 2 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlıyor.

2023 Efes Antik Kenti giriş ücreti ne kadar?

Efes Antik Kenti örenyeri giriş ücreti: 200 TL, Efes Yamaç Evleri giriş ücreti: 85 TL

Müze Kart sahiplerine ise yılda 2 kez ücretsiz. Yamaç Evler için yine de ek ücret ödenmesi gerekiyor. Çünkü Yamaç Evler’de Müze Kart geçmiyor.

Benim tavsiyem Efes Antik Kenti’ni ziyaret edeceksen mutlaka 60 TL’ye Müze Kart sahibi olman. Bu sayede ülke genelinde hem Efes Antik Kenti’nin hem de Müze Kart geçen çok sayıda tarihi yeri 1 yıl boyunca ziyaret etme şansı bulabiliyorsun.

Ayrıca özel aracınla ziyaret edeceksen antik kentte aracını park edebileceğin özel otopark bulunuyor. 2023 otopark ücreti ise 50 TL.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti