Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Çalıştayı’na Afyon ev sahipliği yaptı

Afyonkarahisar, Manisa, Uşak, Kütahya
Eğitim Çalıştayı'na Afyon ev sahipliği yaptı

Afyonkarahisar, Manisa, Uşak, Kütahya illerini kapsayan TR33 Bölgesi ARGE birimleri çalışanları dün başlayan ve bugün tamamlanacak olan süreli eğitim çalıştayında biraraya geldiler.
ÇALIŞMA İKİ AŞAMALI
ARGE birimi tarafından düzenlenen “ARGE Birimleri Afyonkarahisar Çalıştayı” açılış konuşmasını ARGE Koordinatörü Bahri Turunç yaptı. Bahri Turunç program içereği hakkında bilgi verdi. Bahri Turunç, dün başlayan ve bugün tamamlanacak olan çalışmada Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonun TR33 Bölgesinde bulunan illeri kapsadığını belirtti. Dört ilin Milli Eğitim Müdürlüklerinin ARGE birimleri mensuplarının katıldıkları çalıştayın iki aşamadan oluşacağını kaydeden Turunç; “Çalışmamız iki aşamadan oluşacak. İlki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarımızdan çalışmaya katılan arkadaşlarımızın öğlene kadar yapacakları sunumlardan oluşuyor. Proje ile ilgili sormak istedikleri soruları Ulusal Ajans yetkililerimize sorabilecekler. ZEKA yetkilileri de buradalar onlara da soru sorabilecekler. Öğleden sonra ki kısında İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin ARGE ile ilgili yerel ve ulusal projelerde ortak çalışmaların nasıl yapılabileceği konuşulacak” dedi.
HEDEF BÖLGESEL SİNERJİ
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak, Kütahya illerini kapsayan TR33 bölgesi olarak 4 ilin ZEKA bünyesinde birleştiğini belirtti. Bir sinerji oluşturabilmek adına neler yapılabileceği düşüncesiyle Kütahya Milli Eğitim Müdürü ve orada ki ekiple bu işe koyulduklarını kaydeden Yalçın; “Bir ortak çalışma yapalım dedik. Bu çalışma Kütahya’da, Afyon’da veya başka bir ilde olur farketmez. Önemli olan belki Türkiye’de ilk olacak bir uygulama olacak şekilde bu çalışmaya girelim düşüncesiyle hareket ettik. Nihayetinde ilk evsahipliğini Afyonkarahisar olarak biz yaptık. Evsahipliği yapmaktan son derece memnunuz. İllerimizin çok başarılı çalışmaları var. Ulusal ve uluslararası düzeyde yerel projeler kapsamında kendi bünyelerinde çalışmaları var. Bunların burada iki gün boyunca diğer illerle paylaşarak hem yerelde hem ulusal da hem de uluslararası kapsamda bölgesel olarak bir sinerji oluşturabilirsek kamuoyuna daha güçlü bir sesle çıkacağız. İnşallah yapılan bu çalışmalarla bölgesel bir sinerji ortaya çıkacak” diye konuştu.
AFYON’DA CİDDİ
ÇALIŞMALAR VAR
Vali Yardımcısı Erhan Günay açılış bölümünün son konuşmasını yaparak Türkiye’nin proje hazırlama konusunda son yıllarda güzel bir ivme yakaladığını dile getirdi. Eruh Kaymakamlığı döneminde Japon hükümetinin verdiği desteklerle gezici sağlık aracı alımı için başvuru yaptıklarını anlatan Günay; “Japon Büyükelçiliği’nden kalkıp geldiler. Bizim koşullarımızı araştırıp baktılar. Sonrasında bize gezici sağlık aracı hediye ettiler. Bu çok orjinal bir kaynaktı. Hükümetin verdiği kaynakların dışında bu kaynakları kullanma da yavaş yavaş birşeyler elde etmeye başlamıştık. Özellikle de bu konuda hep öğretmen arkadaşlarımız sağ olsunlar en büyük destek ve beceriyi onlardan gördük. Daha sonra çalıştığımız yerlerde AB Proje Ofislerinde daimi temas noktalarında yine öğretmenlerimizi çalıştırdık. Yayınlanan genelge sonucu öğretmenlerin başkaca birimlerde çalıştırılmasına son verilince görevlendirmeler ARGE’de oldu. Şu anda en büyük kaynağı Milli Eğitim Müdürlüklerimiz alıyor. Afyonkarahisar bu konuda çok güzel ve ciddi çalışmalar yaptı.” Çalıştay programı, ZEKA Yetkilisi Ali Ceyhan’ın sunumu ile devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti