Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitimcilerden taziye ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler
Eğitimcilerden taziye ziyareti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyesi Gazi Şemsettin Atacan’ı Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik ve Başkan Yardımcıları ziyaret ettiler.
AMAÇ MORAL VERMEK
Şube Başkanı Adullah Çelik, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) olarak son dönemde Türkiye’de, doğu bölgesinde yaşanan ciddi sorunlardan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Hemen her gün bölgeden şehit haberleri geldiğini belirten Çelik; “Gelen şehit haberleri ciğerimizi yakıyor. Bu anlamda Afyonkarahisar’da ki harp malulleri, şehit aileleri ve yakınlarını dernek yönetimi olarak sizlerin şahsında ziyaret etmek istedik. Bir noktada moral oluşturma açısından ziyarette bulunmayı uygun gördük. Bilindiği üzere geçen hafta ilimize de bir şehit geldi. Şehitlerimizin üzerinden son dönemde bazı akademisyenlerin açıklamaları ve imzaları var. Bunlarda bizleri ciddi derece de rahatsız etti. Biz dedik ki arkadaşlarımıza destek olsun diye sizleri ziyaret ettik. Geçen hafta Bolvadin ilçemiz de defin edilen şehidimiz nedeniyle sizlere camia olarak başsağlığı dilemek istedik” dedi.
OLAYLARIN MÜSEBBİBİ
DEVLET DEĞİL
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, sayıları bini geçen akademisyenin Türkiye’de süre gelen olaylarla ilgili sanki terör örgütünün propagandasını yaparcasına bir bildiri imzalamalarına tepki verdi. Bu durumun tüm toplumu yaraladığını söyleyen Çelik; “Toplum olarak da özel olarak bizleri de sözünü etmek zorunda kaldığımız bu bildiri imzalanması yaralamıştır. Çünkü akademisyen, aydın dediğimiz insanların toplumda ki, memleketimizde ki olayları doğru yorumlayamadıklarını görmek bizleri ayrıca üzüyor. Orada sanki bu olayların müsebbibi devletmiş gibi bir algı oluşturmaları bizi ciddi anlamda rahatsız etti. 7’den 70’e herkesin bildiği bir gerçek var. Bu olayların müsebbibinin devlet olması bu ülkede imkansız. Bunu yapan orada bir terör örgütü var. Bu örgütün orada ki yapılanması ülkede ki huzuru, kardeşliği, birliği bozmaya dönük, ülkeyi bölüp, parçalamaya dönük faaliyetleri var. Buna karşı da devletimizin mücadele etmesini bu insanların yadırgamasını anlamak mümkün değil” diye konuştu.
“UYANIK OLMAK
ZORUNDAYIZ”
Cemil Meriç’in “Vatanına ihanet eden insan aydın olamaz.” sözüne vurgu yapan Abdullah Çelik, terör örgütünü hoşgören insanlara kesinlikle aydın denilemeyeceğinin altını çizdi. Bu kişilere karşı sağduyulu olan bir takım akademisyenlerin de imza kampanyaları düzenlediğini aktaran Çelik; “Bu ülke de eğer terör sorunu çözülecekse bir daha şehit cenazeleri gelmeyecekse bunun yolu her kesimin birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu içerisinde teröre karşıtlığını bildirmesi deklare etmesi ile olur. Bunu maalesef bazı kesimlerde göremiyoruz. Terör örgütü her alanı kullanmaya çalışıyor. Bir televizyon kanalında son olarak kendisini öğretmen olarak tanıtan bir bayan resmen terör örgütünün propagandasını yaptı. O programa katılan insanlara bilinçsize bu propaganda alkışlattırıldı. Bunlar çok ciddi sıkıntılar. Terör örgütü uyanık hareket ediyor. Buna karşılık toplum olarak bizlerin de uyanık olmamız gerekiyor. Birlik ve beraberliğimizi bu anlamda her zaman teyit etmemiz gerekiyor. Ülkemiz her zaman birdir beraberdir. Bütünlüğü her zaman korunacaktır. Şehitlerimiz medar-ı iftiharımızdır” şeklinde konuştu.
YÜREKLER ZİHİNLER ZİNDAN
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti. Ülkenin pek çok yerinin kaynayan bir kazan halinde olduğunu ifade eden Kumartaşlı şunları söyledi: “Dernek binamızda ışıklarıımız etrafı aydınlatsa da hepimizin, anne, babalarla birlikte yüreklerimiz, kafalarımızın içi hep zindanda. Derneğimize gelen şehit ana babaları derneğimize geldiklerinde sanki zindana girmiş gibi oluyorlar. Gün geçmiyor ki dernek duvarlarına şehit ya da gazi resmi eklemeyelim. Her televizyonu açtığımız da yeni bir haber var. Ama bu Afyon olur ama ülkemizin başka bir köşesi olur. Muhakkak ki her gün birkaç yerde şehit haberi alıyoruz. Hepsi bizleri derinden etkiliyor.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti