Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitime Afyon ev sahipliği yaptı

Eğitimin açılış programına Vali
Eğitime Afyon ev sahipliği yaptı

Eğitimin açılış programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Denetim Hizmetleri Başkanı Aydın Sarı, Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serdar Erbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz ve Sağlık Bakanlığına bağlı denetçiler katıldı.
“DENETİM KURAL DEMEKTİR”
Programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Yönetimin en önemli ilkelerinden birisi de denetimdir. İyi bir yönetimin oluşabilmesi için denetim mekanizmasının da iyi çalışması lazımdır. Şimdi bu mekanizmayı da çalıştıracak olan sizlersiniz. Sağlık Hizmetleri son yıllarda ülkemizde çok iyi bir gelişim kaydetti. Gelişimi devam ettirebilmek adına aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Denetim kural demektir. Kuralın iyi uygulanıp uygulanmadığını takip etmek demektir. Benim gözlemim şudur ki; bütün dünyadaki toplumlarda ve devletlerde kurallar var. Kuralsız bir toplum yoktur. Ancak kurala uyup uymama ile ilgili sıkıntılar var. Kurallara uyan devletler daha gelişmiş, ileriyi daha iyi gören, huzurlu ve ekonomisi aynı oranda yüksek devletlerdir. Ancak kurala uymayan devletlerde ise ekonomisi kötü, huzursuz, bütün sıkıntılar ön planda oluyor.” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Otomasyon ve Risk Esaslı Denetim Uygulamaları Eğitiminin diğer oturumlarına geçildi.