Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Egzersiz El Ve Sırt Ağrılarında Etkilidir”

Özel Fuar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ali Sallı, bel ve sırt ağrılarıyla başa çıkmada egzersizin, sırt ve karın kaslarını güçlendirerek doğru postürü sağlayacağını belirtti. Sallı, “Yüzme, yoga ve pilates gibi aktiviteler bel ve sırt ağrılarıyla mücadelede etkilidir.” dedi.

Özel Fuar Hastanesi Fizik

Özel Fuar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ali Sallı, günlük yaşamın hızlı temposu ve modern çalışma koşullarının birçok kişinin sırt ve bel ağrılarından muzdarip olmasına neden olduğunu belirtti.

Sırt ve bel ağrılarının yaygın bir sorun olduğunu belirterek, bu ağrıların genellikle modern yaşam tarzıyla ilişkilendirildiğini ifade eden Dr. Sallı, “Özellikle masa başında uzun saatler boyunca çalışmak, hareketsizliğin ve yanlış postür bu ağrıların artmasında önemli bir etkendir. Bel ve sırt ağrılarıyla başa çıkmanın önemli yolları vardır. Egzersiz, sırt ve karın kaslarını güçlendirir. Doğru postürü sağlar. Yüzme, yoga ve pilates gibi aktiviteler bel ve sırt ağrılarıyla mücadelede etkilidir. Günlük yaşamda doğru postürü korumak önem taşır. Ergonomik bir çalışma ortamının sağlanması ve düzenli aralıklarla kısa molalar verilmesi bel ve sırt ağrılarını azaltabilir. Beslenme ve stres yönetimi de bel ve sırt sağlığı için önemlidir. Sağlıklı beslenme düzeni ve gevşeme teknikleri ağrıları azaltabilir. Şiddetli veya kronik ağrıların varlığında bir sağlık uzmanına başvurmak gerekir. Ağrıların altında yatan nedenlerin belirlenmesi gerekir. Bel ve sırt ağrıları yaygın bir sorundur. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimselidir.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti