Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eleştirel düşünün, milli ve manevi değerlere bağlı olun

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
Eleştirel düşünün, milli ve manevi değerlere bağlı olun

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) 2015-2016 Akademik Yılı mezuniyet töreni Bolvadin Kırkgöz Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay,  AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı ile öğretime elamanları ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.
YARIM ASIR ÖNCESİNE DAYANIYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı yaptığı konuşmada, Bolvadin Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunun yarım asır öncesine gittiğini belirtti. Yiğitbaşı “Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu neşeli mezuniyet gününde aranızda bulunmaktan çok mutluyum, çok sevinçliyim. Daha da güzel bir şekilde, Allah devamını getirsin. Meslek Yüksekokulu müdürümüz konuşmasında 1977-1978 yılındaki kuruluştan bahsetti. Neredeyse yarım asır olmuş” şeklinde konuştu.
BİLİMİN VE AKLIN IŞIĞINDA YÜRÜYÜN
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, yaptığı konuşmada mezuniyetin, geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu ve mezunların kazanımlarını kullanarak üretken olacakları yeni bir yaşamın başlangıcı olduğunu belirtti.
Solak, mezun öğrencilere hitaben şunları kaydetti:
“Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında ve daha aydınlık bir geleceğe taşınması sürecinde belirleyici bir rol oynayacaksınız. Bu süreçte sizlerden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olmanızdır. Hangi işi ya da mesleği yaparsanız yapın, mutlaka en iyisini yapınız, gösterdiğiniz çabanın kendinize olduğu kadar, çalıştığınız kurumlara ve topluma değer katmasına özen gösteriniz. Yapacağınız işi önemseyiniz.”
HEM SEVİNÇ HEM HÜZÜN VAR
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı. 142 öğrencinin mezuniyete uğurlandığı törene İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Uçan, Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, öğretim elemanları, mezunlar ve aileleri katıldı.
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Uçan ailelerin çocuklarını geleceğe hazırlamak için büyük emekler sarf ettiklerini dile getirerek, “Kendileri yemediler, yedirdiler, sizleri gözettiler. İyi bir insan, iyi bir yurttaş olmanız için çok çalıştılar. Okulumuzda da öğretim elemanı arkadaşlarımız, bildikleri ne varsa size aktarmak için olanca gayretlerini gösterdiler ve bu günlere geldik” diye konuştu. Mezuniyet sonrası birçok sıkıntıyla da karşılaşılabileceğini belirten Uçan, “Bugün içimizde hem sevinç var, hem hüzün var. Hayatın kendisi de böyle bir şey. Hayatta sevilmek de var, üzülmek de. Siz de bundan sonraki yaşamınızda karşılaşacağınız güçlükler karşısında zaman zaman sevinebilirsiniz, zaman zaman da üzülebilirsiniz. Sevmek, sevilmek, ağlamak, gülmek insani özellikler. Bunlar kaçınılmaz şeyler. Ama bir tek şey bize yakışmaz, o da bunalım. Bize çalışmak düşer. Çalıştıktan sonra da kuşların bile bir kaderle uçtuğunu göz önünde tutarak, yolumuza çalışarak devam etmemiz gerekir” şeklinde konuştu.
BİRÇOK YERDE GÖREV YAPABİLİRSİNİZ
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 2015-2016 Akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Sosyoloji Bölüm Başkanı ve AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yıldız ve Doç. Dr. Cüneyt Akın, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kasım Turhan, Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Dursun ile Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri katıldı. Mezuniyet töreninde konuşan Prof. Dr. Karakaş, sosyolojinin istihdam alanının hızla genişlediğini söyleyerek, “Sosyoloji alanından mezun olan öğrencilerimiz farklı unvanlarla istihdam edilmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyesindeki kurumlarda çalışabilen mezunlarımız ayrıca belediyelerde, sivil toplum kuruluşlarında, TRT, RTÜK ve TÜİK gibi kurumlarda da sosyolog unvanıyla görev alabilmektedir. Aynı zamanda kamuoyu yoklama şirketlerinde araştırmacı kadrolarında, özel sektörde insan kaynakları birimlerinde, dergi ve gazetelerde yazar ve yorumcu olarak, liselerde felsefe grubu öğretmeni ve üniversitelerde de akademisyen olarak çalışabilmektedirler” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti