Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Elinde bilgisi, belgesi olan bütün ispatları Savcılığa ve bana getirebilir”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bazı kesimler tarafından asılsız iddiaların ortaya atıldığını söyleyerek, “Elinde bilgisi, belgesi olan bütün ispatları Savcılığa ve bana getirebilir” dedi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet

 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Gün FM’de Gündem Özel programında gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek 4 bin 905 günlük başkanlık süresince yapılanları, yapılamayanları anlattı. Bir saati aşkın yayında Başkan Zeybek’e kamuoyunun merak ettiği konular soruldu ve ele alındı.

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana yer aldığını hatırlatan Zeybek, “O günden bu yana partinin her kademesinde görev aldım. AK Parti Türk siyasi hareketine yeni bir nefes, ses getirdi.” diye konuştu.

“ASKERİ HAVAALANI ZAFER’E TAKILDI”

“Biz teşkilat terbiyesiyle yetişmiş insanlarız” diyen Zeybek, “Her insanın gönlünden başkanlık adaylığı geçebilir. Dileyen herkes aday adayı olabilir. Bana da bir toplantı da aday olup olmayacağım soruldu. Ben de Sayın Genel Başkanımız tensip buyurursa aday adayıyım dedim. Göreve geldiğimden bu yana güzel hizmetlere imza attık. Bugüne kadar ortak akılla belediyeyi yönettik. Ekonomik kriz, pandemi, deprem gibi birçok sorunlar yaşandı. Buna rağmen güzel işlere imza attık.Seçim döneminde söz verdiğimiz askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmasını sağlayamadık. Bu konuda o dönemki Genelkurmay Başkanı, komutanlar ve Milli Savunma Bakanlığını ikna etmiştik. Fakat Zafer Havaalanı yolcu garantili ve zarar ediyor olmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Askeri Havaalanının hizmete girmesine izin vermedi.” şeklinde konuştu.

“OTOBÜSLER AYDA 4 MİLYON ZARAR EDİYOR”

Her sene onlarca takımın Afyonkarahisar’da kamp yaptığını belirten ve Saraydüzü köyünde saklı cennet diye nitelendirilebilecek alanı sporculara kazandıracaklarını söyleyen Zeybek çok yakında burayı da hizmete açacaklarını kaydetti.

Otobüslerin aylık 4 milyon zarar ettiklerini söyleyen Zeybek, “Biz belediye olarak kar amacı gütmüyoruz. Halkımıza hizmet etmek istiyoruz. Toplu taşımaya zam yapmadan önce çevre illerdeki toplu taşıma fiyatlarına baktık. Bizde 5 Lirayken, Kütahya’da 7,5 Liraydı. Akaryakıta gelen zamlar ve diğer giderleri göz önüne alınca tam bileti 10 Lira yaptık. Şu anda zam yapılmış olmasına rağmen yine kar etmiş olmuyoruz. 5 aylık süreçte 730 bin 65 yaş üstü biniş gerçekleştirmiş. Bu konuda da vicdanlı davranmak lazım.” dedi.

“BELGESİ OLAN GETİRSİN KAFASINI KOPARTAYIM”

Soru üzerine Belediye meclis üyeleri ve oğlu Ali Zeybek hakkında çok vahim iddiaların ortada dolaşmasına tepki gösteren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Oğlum Ali Zeybek İTÜ mezunu, İnşaat Yüksek Mühendisi. Belediyeden yaptığı işlerin dökümünü çıkarttım. 2020 senesinde 3, bir sene sonra 2 ve 2022 yılında bir proje yapmış. Ama hakkında çeşitli söylentiler senelerdir bitmek bilmedi. Kim olursa olsun elinde belgesi bilgisi olan varsa getirsin kafasını kopartayım. Benim bir evim ve eski model bir aracım var. Başkaca bir şeyim yok. Böyle dedikodu yapanları da Allah’a havale ediyorum” dedi.

“Şehrimizi seviyoruz ve gelişmesi için çalışmaya devam ediyoruz” diyen Zeybek, “3 bin yıllık kadim bir geçmişi olan bir şehre sahip çıkmaz zorundayız. Kadere inananın kederi olmaz.” diye konuştu

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti