Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Emirdağ, vilayet görünümünde” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Emirdağ, vilayet görünümünde”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü Emirdağ’ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Emirdağ’da önemli yatırımların devam edeceğini kaydetti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı vesilesiyle Afyonkarahisar’ın ilçelerini ziyaret etti. Bu kapsamda Emirdağ’ı da ziyaret eden Bakan Eroğlu, Emirdağ’a yapılan yatırımlarla kentin çehresinin değiştiğini belirtti. Eroğlu, Emirdağ Belediye Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada “Emirdağ, Afyonkarahisar’ın köşesinde unutulmuş bir ilçe gibiydi. Gerek valimiz, gerek belediye başkanımız ile birlikte mutlaka her ay Emirdağı’na uğruyoruz. Gerçekten çok çalışan bir başkanımız var. Emirdağ’ın çehresi tamamen değişmiş, bir vilayet görünümünde. Bakanlığımda 4-5 kişi, özel Emirdağ ile ilgileniyor” dedi.
Emirdağ’a önemli hizmetler yaptıklarını, ama bunu yeterli görmediklerini kaydeden Eroğlu, “Emirdağ’a yapılacak çok güzel işler var. Emirdağ’a hayat verecek olan Yenikapı Barajı’nın planlama ve projesini de yaptırıyoruz. Emirdağ’da artık çöp problemi yoktur. Ayrıca Belediyemizin atık su bertaraf tesisinin projesine de baktık, onayladık. Kanalizasyon projesi bitti. Emirdağ’a muhteşem bir Kent Ormanı yapacağız. Çünkü burası çok önemli. Yurtdışında çok sayıda Emirdağlı var. Onların yaz aylarında buraya gelmelerini sağlamamız lazım. O kardeşlerimiz başka yerlere gitmesinler. Kendi memleketlerine gelsinler. Memleketleri ile alakalı kültür bağlarından kopmamış olurlar” diye konuştu.
Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala ise Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Pala, şöyle konuştu:
“Emirdağımız tarihi günlerinden bir tanesini daha yaşıyor. Sayın Bakanımız, ben Belediye Başkanı olduktan sonra inanın bizi çok şımartmaya başladı. Her ayda bir ilçemizi ziyaret etti. Bize olan ilgisi hiçbir zaman kesilmedi. Yapmış olduğumuz her işte sayın Bakanımızın bizzat haberi oldu, sayın Bakanımız bizzat kendisi ilgilendi. İlk göreve başladığım günden itibaren yol olayına el attık. 16 kilometre asfalt, 12 kilometre parke döşedik. Şu anda da Sanayi Sitemizin de altyapısı bitti, üstyapısına geçtik. İkinci Çevre Yolumuzun bütün işlemleri bitti. İnşallah en kısa zamanda bölge müdürlüğümüz tarafından Keçili Çevre Yolu yapım aşamasına geldi. Duble yolumuzun ihalesi yapıldı. İlk fırsatta Emirdağ’dan başlamak üzere duble yolumuz yapılacak. Belediye binamızı, sokaklarımızı, parklarımızı Emirdağı’na yakışır hale getirdik. Bunda sayın Bakanımızın katkısı büyük. Afyon, çok sayıda bakan gördü ama Sayın Bakanımız gibisini görmedi.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti