Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hacamatın Ne Gibi Faydaları Var?

Yaygın ve alternatif olan hacamat tedavi yönteminin vücudu yenilediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir

Yaygın ve alternatif olan

Son derece eski bir alternatif tıp yöntemi olan hacamatın, vücuttaki toksin maddelerin ve ölü kan hücrelerinin atılmasına yardımcı olduğu düşünülmektedir.

BAĞIŞILIK SİSTEMİNİN GÜÇLENDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Beş bin yıllık geçmişi olan hacamat tedavisinin yararları nelerdir? Hacamat kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça ‘hücum’ anlamına gelen hacamat kelimesi, binlerce yıllık bir alternatif tedavidir. Eski Mısır’da başlandığı düşünülen hacamat tekniğinde ıslak kupalar yardımıyla vücuttan toksin maddeler ve ölü kan hücreleri dışarı atılıyor. Genellikle Orta Doğu ülkelerinde ve Türkiye’de de uygulanan hacamat yönteminde geniş bir kupa, kavanoz veya cam bardak kullanılıyor. Vakumlama tekniğiyle yapılan bu yöntemle kişinin toksinleri dışarı atılarak daha enerjik, güçlü ve sağlıklı olduğu düşünülüyor. Hacamat yaptıranların bağışıklık sisteminin güçlendiğini ve yeni hastalıklara karşı daha dirençli oldukları düşünülmektedir.

HACAMAT TEDAVİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Hacamatta en önemli konu mutlaka profesyoneller tarafından, steril bir ortamda yapılmasıdır. Hacamatın faydaları nelerdir? Kanın içinde biriken toksin atıklardan arınmak ve serbest radikallerin yarattığı hasarı onarmasıdır. Kanda detoks ve yenilenme etkisi yarattığına inanılır. Stresi azaltıp ve kişinin rahatlamasını sağlar. Hacamat yaptırmanın, vücudu daha dirençli hale getirdiği ve kansızlık için de iyi geldiği ifade edilmektedir. Hacamat yaptıranlar uygulama sonrasında kendilerini daha enerjik hissettiğini dile getirmektedirler. Kadınlarda regl ağrısı ve regl düzensizliğine de hacamatın iyi geldiği düşünülüyor. Hacamat, görme hücrelerinin yenilenmesini sağladığı için göz sağlığına da iyi geldiği düşünülüyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti