Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emirdağ’da “iŞGAL” tartışması – Kocatepe Gazetesi

Esnafın objektifinden yol ve
Emirdağ’da “iŞGAL” tartışması

Esnafın objektifinden yol ve kaldırım çalışması

 

 

Emirdağ ilçe merkezinde Belediye ile esnaf arasındaki tartışma mahkemeye yansıdı.
Son günlerde gurbetçilerin gelişi ile hareketle günler yaşayan Emirdağ’da, Konya Ilgın merkezli Fatih Dayanıklı Tüketim Malları firması bir mobilya mağazası açtı. Açılıştan itibaren Emirdağ Belediyesi’nin kendilerine zorluk çıkarttığını belirten Fatih Mağazası yetkilisi Mehmet Kaya, yaşadıklarını şöyle özetledi:
“Halı ve mobilya üzerine çalışan Konya firmasıyız. Emirdağ ilçesinde dükkan açmak için belediyeye müracaat ettiğimizde harcımızı da yatırmamıza rağmen belediye bize ruhsat vermedi. Israrlarımız sonrasında ruhsatımız geldi. Arkasından da 3 adet ceza geldi. Dükkanın önünü işgalden dolayı aynı anda yazıldı. Ama tarihleri ve saatleri farklı yazdığı için biz imzalamadık. Aynı anda yazdığı için düzeltmesini istedik ama düzeltilmedi. Dükkanımızın önü kazıldı. 4 gündür kazılmış olarak duruyor ve kepçe de hala daha kapının önünde bekliyor. Ben Afyonkarahisar merkezde iken (merkeze de şube açmayı düşünüyoruz) dükkanımıza zabıta gelmiş ve kardeşimi zabıta aracına bindirerek hakaretlerde bulunmuş. Kardeşim araç içinde arkadaşım ise araç dışında tüm yaşananları cep telefonu kamerasına çekmiş. Zabıta memuru hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Emirdağ Belediye Meclisi’nden karar çıkmış ve kesilen bu 3 cezaya istinaden dükkanımızı 1 Ağustos 2019 günü saat 15.00’de mühürleyecekler. 20 şubesi olan bir firmayız. Emirdağ’da gurbetçiler geldiğinde fiyatlar afaki düzeyde şişiriliyor. Gurbetçiler bu yüzden ya Afyonkarahisar merkezden alışveriş yapma gereği duyuyor, ya da Eskişehir’den. Biz değerinde sattığımız için galiba bundan rahatsız olanlar var.”
“ÜÇ UYARIYA RAĞMEN MEYDAN OKUDU”
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, esnafın Belediye yönetimince işine engel olunduğu iddiasını yalanladı. Koyuncu, ana yol ve kaldırım işgalinde bulunduğunu belirttiği esnafın üç kez uyarılmasına rağmen görevlilere meydan okuduğunu söyledi.
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Ramazan Fetullah Kaya isimli esnafın “Dükkânımın önünü kazarak iş yapmama engel olunuyor” iddiasının gerçek dışı olduğunu açıkladı. Koyuncu şöyle konuştu: “Bu şahıs üç kez ayrı seferlerde yaya yolunu işgal etti. Kaldırımı işgal etmemesi yönünde kendisini uyardık. Vatandaşın kaldırımda yürümesini engelledi. Uyarımızı dikkate almadı. İkinci kez uyarılan şahıs kaldırım işgaliyle yetinmeyip fotoğraflarla tespit edildiği şekilde ana yol üzerine işgalde bulunmuştur. Hem kaldırımı yani yaya yolu ile birlikte ana yolu işgal ederek meydan okudu. Hem yaya hem de araç trafiği sıkıntıya girdi. Üçüncü uyarımızdan sonra bu durum tam bir meydan okumadır yani ‘Hem yaya yolunu hem de ana yolu işgal ederim’ fiili olarak yaşanmaktadır. Şu anda Emirdağ’da gurbetçilerimizle birlikte nüfus 150 bindir. Meydan okuma ile böyle bir şey olabilir mi? Başkaca çare bırakmayan şâhısa durumu sürdürmesi halinde işyerini mühürleyeceğimizi bildirdik. Kanunen 3 kez uyarıldıktan sonra gereği yapılmaması halinde 1 ile 15 gün arasında mühürleme yaptırımı söz konusudur.”
Esnaf Ramazan Fetullah Kaya’ya işgalini sürdürmesi halinde dükkânını 15 gün boyunca mühürleneceği tebliğinde bulunduklarını belirten Koyuncu şunları söyledi:
“Emirdağ’ın her yerinde şu anda kazılar var. Kişiye özel kazı değil gereksinim doğrultusunda çalışmalar sürdürülüyor. İddia edildiği üzere şahsın dükkânının önü özellikle kazılmamıştır. Kendi yakınında olan bir şeyi kendine mal etmiştir. Emirdağ’ın Belediye Başkanı olarak tüm vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. 18 bin olan ilçe nüfusum 150 bine çıktığı bir dönemde ekonomiye ciddi katkısı olan gurbetçilerimizi ve tüm Emirdağ halkını rahat ettirmek bizim asli görevlerimiz arasındadır. Hiçbir işaret koymadan halılar ana yol üzerine indirilmiş. Allah korusun bir kişiye bir çocuğa bir şey olsa ben bunun vebalini nasıl öderim?” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti