Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emmy Telenovela Ne Demek?

Türk televizyonlarının en çok izlenen dizileri arasındaki Yargı, Emmy Ödülleri kapsamındaki En İyi Telenovela kategorisinde ödül kazandı. Peki Emmy Telenovela ne demek? İşte yanıtı…

Türk televizyonlarının en çok

 

emmy telenovela ne demek

Son yılların öne çıkan Türk dizileri arasında gösterilen Yargı, Emmy Telenovela ödülüne layık görülerek dikkatleri global düzeyde de çekmeyi başardı. Bu noktada merak edilen soru ise Emmy Telenovela ne demek?

Kısa adı IATAS olan International Academy of Television Arts and Sciences (Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi), tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Emmy Ödülleri, TV programı ve dizi endüstrisinin en başarılı yapımlarını taçlandırmayı amaçlar. Bu kapsamda çeşitli kategorilerde ödüller dağıtılır.

 

Emmy Telenovela Ne Demek?

emmy telenovela ne demek

En İyi Telenovela, Uluslararası Emmy Ödülleri kategorileri arasında yer alırken bu prestijli ödül ile “ABD dışında yapımı gerçekleştirilen ve yayınlanan diziler” arasında en yüksek başarıyı gösterenin belirlenmesi esas alınır.

Peki Telenovela nedir? Latin Amerika kökenli bir ifade olan Telenova anlamı “pembe dizi” şeklinde özetlenebilir.

Telenovelalar, Latin Amerika ülkelerinde 1950’li yıllarda ortaya çıkmış ve dalga dalga yayılarak tüm dünyada izlenen bir tür halini almıştı.

 

Latin Amerika ile özdeşleşen ismi ile ilk Telenovela Emmy ödülü 2008 yılında düzenlenen 36. Emmy Ödülleri’nde, Ürdün yapımı ‘The Invasion Igtiyah’a verilmişti. Söz konusu yapım, Rus, Brezilyalı ve Arjantinli rakiplerini geride bırakarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

 

Latin Amerika’da doğdu…

 

Telenovela, Latin Amerika’daki popüler pembe dizilerin günümüzde de kullanılan tanımı durumunda. Bu kullanım, Türk dizilerindeki ‘aşk’, ‘polisiye’ gibi türlerdekine benzetilebilir. 1950’lerde ilk çıktığı andan itibaren büyük ilgi ile karşılanan telenovela türü, Arjantin, Brezilya, Peru, Kolombiya, Ekvator, Meksika, Venezuela gibi bölgedeki ülkelerin yanı sıra ABD’de ilgi gördü. Türk izleyicisinin de devamındaki yıllarda yoğun ilgisi ile karşılanan Telenovelalar, özellikle Brezilya dizilerinin tanınması ekseninde artık bilinen bir terim halini almaya da başladı o yıllarda.

 

Telenovelalar, ağırlıklı olarak Univision, Caracol Televisión, TV Globo, Telefe, Telemundo, Caracol Televisión, America TV gibi kanallarda üretildi ve kendi ülkelerine ek olarak Türkiye’nin de aralarında bulunduğu dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca izleyici ile buluştu.

 

Emmy Telenovela 2023 kazananı Yargı dizisi oldu

 

Uluslararası Emmy Ödülleri’nin 2023 yılı ayağı sona erdi. Çok sayıda dizi ve program ödüllendirilirken 2023 Telenovela kategorisi kazananı Yargı dizisi oldu. Ses getiren dizinin başarılı ekibi Emmy Ödül Törenine katılırken başrol oyuncularından Pınar Deniz’in şıklığı da dikkat çekti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti