Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En tatlı yarışma Asım Kocabıyık’ta yapıldı

Asım Kocabıyık Anaokulu’nda veliler

Asım Kocabıyık Anaokulu’nda veliler arasında “Türk Mutfağına Özgü Tatlılar Yarışması” yapıldı

Asım Kocabıyık Anaokulu’nda yapılan etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mevlüt Çınar ve Musa Dinçgez, Şube Müdürü Gürbüz Bıdık katıldı. Kurdele kesiminden sonra okul öğrencileri tarafından davetlilere halk oyunu gösterisi yapıldı. Daha sonra Türk Mutfağına Özgü Tatlılar Yarışması’nın yapılacağı salona geçen davetliler ve yarışmacılar; Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Hamza Kalkan, Başkan Yardımcısı İbrahim Malkoç, ayrıca Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Emrah İşisağ’ın jüri üyeliğinde yarıştı. 36 farklı tatlının yarıştığı tatlı yarışında Erzurum Tel Kadayıf Dolması ile Mihrace Tangül birinci, Sivas Hurma Tatlısı ile Duygu Gül ikinci ve Şekerpare ile Ebru Timuçin üçüncü oldu.
5 ayrı projeyi Ekim ayı ile Kasım ayı başında tamamladıklarını belirten Asım Kocabıyık Anaokulu Müdürü Ramazan Yıldız, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Değerler Hareketi’ projesi kapsamında Ekim ayı teması olan ‘Geleneklerimizi Gelecek Nesillere, Kültürümüzü Gelecek Nesillere Aktarma’ teması adı altında Ekim ayı ve Kasım’ın ilk günleri ile beraber 5 ayaklı bir proje yürüttük. Projemizin son ayağı olan “Türk Mutfağına Özgü Tatlılar Yarışması” idi. Amacımız tatlı kültürümüzü, Türk Mutfağı’na özgü tatlılarımızı gelecek nesillere aktarmak. Çocuklarımıza, velilerimize bunun farkına varmalarını sağlamaktı. Bu projemizin finali de yaptık. Velilerimiz kendi elleri ile yaptığı tatlılarla toplamda 36 farklı tatlı ile yarışmamıza katıldı. Jüri üyeliğimizi ise Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Hamza Kalkan, Başkan Yardımcısı İbrahim Malkoç, ayrıca Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Emrah İşisağ hocalarımız yaptı. Tarafsız ve profesyonel,amacına uygun olsun istedik. Dereceye girenlere plaket, katılan herkese katılım belgesi ve birinciye de özel ve sürpriz bir hediyemiz olacak.” dedi.
Yarışma sonucunda derece alanlara plaket verilirken tüm katılımcılara ise katılım belgesi verildi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti