Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enerji de koordinasyon masaya yatırıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
Enerji de koordinasyon masaya yatırıldı

Termal tesisten, konut ısıtımına, elektrik üretiminden seracılığa kadar pek çok kalemde jeotermal enerjiden yararlanıldıığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, koordinasyon toplantısında ihtiyaç ve aksaklıkların masaya yatırıldığını bildirdi

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar Koordinasyon Toplantısı sonrası yaptığı değerlendirmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Hassasiyetler dile getirildi
Özellikle madencilik, jeotermal kaynaklar, elektrik dağıtımı, iletimi konularında Belediye Başkanları, sivil toplum örgütlerinin Başkanları ve vatandaşların her kademesinde bulunan kişilerle Korel Termal Otel’de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın başkanlığında bir toplantı yapıldı. Bakan Yıldız, değerlendirme sonucunda genel manada enerji sektörünün iyi bir seyir izlediğini ancak bazı aksaklıkların giderilmesiyle ilgili hassasiyetlerin dile getirildiğini kaydetti. Başta Müsteşar Yardımcısı olmak üzere ilgili bütün genel müdürler, kamu ve özel sektör ayrımı yapmadan konu ile ilgili çalışacaklarını belirten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; “Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen arkadaşlarıma, Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na, Milletvekillerimize ve İl Başkanlarımız da dahil olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerine katkılarından dolayı, yaptıkları olumlu eleştirilerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel bir Afyonkarahisar oluşmasıyla alakalı gayretlerimiz devam ediyor. ” dedi.
Bilgi takviyeleri yapılacak
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir muhabirin toplantının en önemli maddesinin ne olduğu sorusunu cevaplandıran Bakan Yıldız şöyle konuştu: “Yaz aylarından dolayı bir takım ara ara kesintilerin olduğu ama dar bir alanda olan bu kesintilerin giderilmesiyle alakalı hassasiyet gösterilecek. Madencilik sektörünün yaşadığı bazı pratiğe dönük konular var. Onları dile getirdik. Tabi ki zaman zaman bilgi takviyesinde bulunmamız gereken yerlerde var. Bizzat kendi arkadaşlarımız o arkadaşlarımızla telefonla ve yüz yüze görüşecekler.” diye konuştu.
Türkiye’de 81 bin konut jeotermalle ısınıyor
Termal sudan elektrik üretimi yapılıp yapılamayacağına yönelik soruyu cevaplandıran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı bölgelerde çıkan su sıcaklığının 60 ila 80 derece civarında olduğunu, bu ısıların elektrik üretimi için yeterli olmadığını söyledi. Termal sudan elektrik üretilmesi için 120-140 derecelik buhar gerektiğini kaydeden Bakan Yıldız; “Her birisi bizim için bir zenginliktir. Manisa Alaşehir’de 283 derece de buharda bulduk. 60 Derecelik sıcak su bulduğumuz yerlerde var. Her biri bizim için önemlidir değerlidir. Buharla elektrik üretiriz, yüksek dereceli su ile termal yaparız. Daha düşük ısıda konut ısıtımı var. Şu anda Türkiye’de 81 bin konut jeotermal kaynaklarla beraber ısınıyor. Yarım milyona yakın insanımız bundan yararlanıyor. Aynı zamanda seracılık faaliyetlerinde kullanıyoruz. Her birini bir kazanç ve değer olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Değerlendirmeler kamuoyuna aktarılıyor
Bir gazetecinin yurt dışında ki gelişmelere paralel doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı sorusunu değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız sözlerine şöyle sürdürdü: “Biz bununla alakalı her ay kendi içimizde değerlendirme yapıyoruz. O yüzden gelecek gidecek cümlelerini çok fazla doğru bulmuyoruz. Her ay kenid aramızda yaptığımız değerlendirmeleri de kamuoyu ile paylaşıyoruz.”