Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Enflasyon Kontrol Altına Alınırsa Asgari Ücret Artışı Anlamlanır”

AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, uygulanan politika ve yapılan çalışmalar sonrası enflasyonun kontrol altına alınmasıyla asgari ücret artışının daha anlamlı hale geleceğini belirtti.

AFSİAD Başkanı Kadir Sayın,

Afyonkarahisar İş İnsanları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, 2024 yılı asgari ücret artışını değerlendirdi.

“AFYON’UN İHRATCATÇILARI DÜNYADA REKABETÇİ YAPILARIYLA ÖNDE”

Kadir Sayın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklaması ile 2024 yılı için net asgari ücret yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini, yeni asgari ücretin iş dünyası, çalışan tüm emekçilerin refahı ve ülke ekonomisinin kalkınması adına hayırlı olmasını diledi. Sayın, “Bizler iş dünyası olarak ülkemizin kalkınması ve özellikle çalışanların refah seviyelerinin artarak devam etmesi için sürdürülebilir, kapsayıcı büyümenin ve istikrarın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ekonomi yönetimimizce uygulanan politika ve yaptıkları çalışmalar sonrası enflasyonun dizginlenmesi, kontrol altına alınması asgari ücrette ki artışı daha anlamlı hale getirecektir. Gerek ülkemiz ihracatçı firmaları gerek ise Afyonkarahisar’da bulunan ve emek yoğun sektörlerde yaptıkları üretim ile ihracata önemli katkı sunan ihracatçılarımız dünyada rekabetçi yapımızla ön plana çıkmaktayız.” dedi.

“DURAĞANLIĞI HASARSIZ ATLATMAK İÇİN DEVLETİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

AFSİAD Başkanı Kadir Sayın, dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelerin, artan maliyetler ile her geçen gün zorlaşan dünya ticaretinde ve istihdam maliyetlerinin işverenlerin rekabet gücünü doğrudan etkilediği bir ortam oluştuğunu ifade etti. Sayın, şunları kaydetti: “Rekabet gücümüzü kaybetmemek, sahip olduğumuz ihracat pazarlarına yenilerini ekleyerek dünya genelinde yaşanan durağanlığı en hasarsız şekilde atlatabilmek adına devletimizden daha fazla destek bekliyoruz. Enflasyonla mücadele kapsamında uygulanan politikaların iç talep üzerindeki etkisinin 2024’ün özellikle ilk yarısında da devam edeceğinin anlaşıldığını görmekteyiz. Gelecek dönemde mevcut ekonomi politikalarının enflasyon beklentileri üzerindeki olumlu etkilerinin belirginleşmeye başlaması ile 2024’ün ikinci yarısından itibaren baz etkisinin de katkısıyla dezenflasyonist dönemin başlayacağını düşünüyorum. Sanayici ve iş dünyası olarak devletimizden aldığımız güç ile üretimi, ihracatı, istihdamı artırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğimizi belirtiyor, yeni asgari ücretin tekrar hayırlı olmasını diliyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti