Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Enflasyonun Düşmesiyle Ekonomi Ve İstikrar Kazanacak”

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, üretim ve istihdam yapan iş insanları olarak büyük sorunlara sahip olduklarını söyledi. Çelikten, enflasyonun düşmesiyle birlikte ekonomi ve istikrarın kazanacağı ümidini taşıdıklarını belirtti.

ATSO Meclis Başkanı Mustafa

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2023 yılının Aralık ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in idaresinde, ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.

“Enflasyonun Düşmesiyle Ekonomi Ve İstikrar Kazanacak”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ÜRETİM VE İSTİHDAM YAPANLAR OLARAK MÜCADELE VERİYORUZ”

Çoğunluğun sağlanmasının ardından toplantıyı açan ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “2023 yılının son Meclis toplantısındayız. Bugünkü toplantımızı açıyorum. Öncelikle Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerimiz ve şehidimiz Piyade Teğmen Ramazan Günay’a Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Sizleri şehitlerimiz adına saygı duruşuna ve akabinde İstiklal Marşımızı söylemeye davet ediyorum” dedi. Çelikten’in davetiyle tüm Meclis Üyeleri saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı söyledi. Açılış konuşmasına devam eden Çelikten, “Afyonkarahisar Valimiz Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı Meclisimiz’de konuşma yapmaya davet ettim. Sayın Valimiz, davetimi kabul etti; bu nedenle Sayın Valimiz’e çok teşekkür ediyorum. 2024 yılında uygulanacak asgari ücret, 17.002 TL olarak açıklandı. 2022 yılının Aralık ayına göre yüzde 100 zamla bu noktaya gelindi. İnşallah enflasyonsuz, daha iyi bir dönem geçiririz. Buradaki artışlar, çalışanı da çalıştıranı da memnun etmiyor. Üretim ve istihdam yapan bizlerin büyük sorunları var. İnşallah bundan sonra düşen enflasyon ile birlikte ekonomi istikrar kazanacak; bu konuda ümitliyiz. Sanayici ve iş insanlarımızın tecrübesi ile işimizi aşka çeviriyoruz. Hepimiz bu mücadeleyi veriyoruz.”

“Enflasyonun Düşmesiyle Ekonomi Ve İstikrar Kazanacak”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI

ATSO Meclisi’nin Aralık ayı toplantı gündeminin ikinci ilâ on ikinci maddesi arasında ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. Gündemin ikinci maddesinde, 2023 yılının Kasım ayının karar özetleri, oybirliğiyle kabul edildi. 2023 yılının Kasım ayı Hesap Hülasası ve 2024 yılındaki Meclis Toplantı tarihleri görüşüldü. ATSO Meclis Üyesi Ahmet Seçkin, söz alarak görüşlerini dile getirdi. Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde, 2024 yılı kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi görüşüldü. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Albay, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sömer ile ATSO Meclis Üyesi M. Önder Artuk, söz alarak görüşlerini dile getirdi. Gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. 2024 yılında hizmetler karşılığında alınacak ücret tarifesi oybirliğiyle tasdik edildi. 2024 yılında ödenecek net harcırah cetveli oybirliğiyle tasdik edildi. Gündemin sekizinci maddesinde, Oda personeli kadro cetveli oybirliğiyle tasdik edildi. Dokuzuncu madde de yer alan 2024 yılı tahmini gelir-gider bütçeleri oybirliğiyle tasdik edildi. Gündemin onuncu maddesinde, Bütçe Talimatnamesi görüşüldü. ATSO Meclis Üyesi Emre Burak Tağ, söz alarak görüşlerini dile getirdi. Bütçe Talimatnamesi, oybirliğiyle onaylandı. Gündemin on birinci maddesinde, ihtiyatlardan harcamaların onaylanması görüşüldü. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, söz alarak görüşlerini dile getirdi. Gündem maddesi oybirliğiyle onaylandı. Gündemin on ikinci maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Albay, Yönetim Kurulu’nun 2023 yılı Kasım-Aralık faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Albay’ın ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dilek ve Temenniler Bölümü’nde ATSO Meclis Üyeleri Hayri Güney, Ali İhsan Çiloğlu, Hatice Kaya ve Yazgı Külcüoğlu söz alarak görüşlerini dile getirdi. ATSO Meclis Başkanı Mustafa Çelikten, “Bizleri HD İskender’de ağırlayacak olan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser Bey’e teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı. Çelikten, Meclis Üyeleri’ne katılımları dolayısıyla teşekkür ederek toplantıyı kapattı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti