Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Engelliler için çok şey yaptık mütevazi olmaya gerek yok”

“Engelliler için çok şey yaptık mütevazi olmaya gerek yok”
"Engelliler için çok şey yaptık mütevazi olmaya gerek yok"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın göreve geldiği 2009 yılından bu yana her 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen ‘Engelliler Gecesi’ geleneği bu yıl da bozulmadı.
Kent Konseyi Engelliler Meclisi önderliğinde düzenlenen geceye, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Zekai İnan, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Afyonkarahisar eski Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda engelli ile yakınları katıldı.
“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Gecenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, engelli olmanın bir sorun değil; ancak engelliliğin toplumun tartışmasız bir gerçeği olduğunu söyledi. Bu konuda farkındalık oluşturmak adına her yıl 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olarak kutladığını belirten Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın görevde olduğu 10 yılda engelliler için birçok ilke imza attıklarını söyledi.
Afyonkarahisar’da 10 yıl önce 52 olan kamuda çalışan engelli sayısının bugün 535’e yükseldiğini kaydeden Mesut Yurt, engellilere hizmet veren okul sayısının ise 2’den 5’e yükseldiğini açıkladı. Engelli dernekleriyle de güzel bir birliktelik oluşturduklarını ifade eden Yurt, “Bu anlamda Afyonkarahisar birçok şehre örnek olacak konuma geldi. Bu süreçte bizlere destek veren Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi gönüllerimizin başkanı oldu ve öyle de kalacak.” diyerek tüm engelliler adına Başkan Çoban’a Türk Bayrağı etti.             
“ESKİDEN ENGELLİLER AİLELERİNE YÜK GİBİ GELİYORDU”
Engelli vatandaşların Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir ise, “Bundan 15-20 yıl geriye gittiğimizde maalesef engelli kardeşlerimiz ailelerine yük gibi geliyordu. Devletin herhangi bir desteği yoktu. Bugün, Engelliler Günü nedeniyle ziyaret ettiğimiz okullarda, devletimizin engellilere verdiği destekleri gözümüz yaşararak gördük.” dedi. Birliktir, engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti.
“MÜTEVAZİ OLMAYA GEREK YOK ENGELLİLER İÇİN ÇOK ŞEY YAPTIK”
2009 yılından bu yana Dünya Engelliler Gününde geleneği bozmayarak, engelli vatandaşlar ve yakınlarıyla bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da son 10 yılda engellilere ilgili çok güzel faaliyetler yaptıklarını söyledi. Bu konuda mütevazi davranmaya gerek olmadığını vurgulayan Başkan Çoban, “Gerçekten görev alanımıza girsin ya da girmesin, engelli kardeşlerimizden gelen her talebi yüzde 90 oranında karşıladık diyebilirim. Özellikle engelli derneklerimize yer tahsisiyle ilgili bu dönem efsane bir dönemdi. Bizden önce belediye yok muydu, vardı, bizden önce dernekler yok muydu, vardı. Ama hiçbirinin yeri yoktu. Belki yeri vardı ama kirasını ve diğer giderlerini ödemekte zorluk çekiyorlardı. Bugün şehrimizin en güzel yerlerinde engelli derneklerimizin yeri var. En son işitme engelliler derneğine verdiğimiz yer, belediyemizin aylık 2 bin TL’ye kiraya verdiği bir yer.” diye konuştu.
TÜRKİYE REKORU AFYONKARAHİSAR’DA
Akülü araç dağıtımında Türkiye rekorunun hala Afyonkarahisar’da olduğunu belirten Başkan Çoban, 600’den fazla engelli vatandaşı bu akülü araçlarla hayata bağladıklarını, sadece Afyonkarahisar’a değil, talepte bulunan birçok şehre akülü araç gönderdiklerini söyledi. “Amacımız bu kubbede hoş bir sada bırakmaktı” diyen Başkan Çoban, “İnşallah engelli kardeşlerimizin hafızalarında tatlı bir hatıra olarak yer alırız. Onların duası bize yeter.” ifadelerini kullandı. 

 

“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ‘GÜNDÜZ’ HİZMET VERMEYE BAŞLADI”

 

Ülke genelinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel gayretleriyle, yerel de ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın rekorlara ulaşan faaliyetleriyle engelliler için birçok kazanımlar elde edildiğini dile getiren Vali Mustafa Tutulmaz ise engelli vatandaşların ve ailelerinin sabırla beklediği “Engelsiz Yaşam Merkezi’nin” gündüz hizmet vermek üzere açıldığını duyurdu. Vali Tutulmaz, buradan faydalanmak isteyen engelli bireylerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile irtibata geçmelerini istedi. Engelli dernekleri arasında çok başlılıktan kaynaklı bazı sıkıntıların ortaya çıkmaya başladığı yönünde duyumlar aldığına dikkat çeken Tutulmaz, “Ayrı ayrı kişisel çıkarlar uğruna engelli kardeşlerimizin geleceğiyle lütfen yanlış bir şekilde uğraşarak onları heder etmeyelim. Problemleri hep beraber bir araya gelerek çözelim. Dernek başkanlarımıza bunu özellikle ifade ediyorum.” diye konuştu.