Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkmenli kadınlardan örnek dayanışma

İGM Başkanı Burhanettin Çoban,

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Erkmen’de kadınların bir araya gelip 7’şer bin TL para koyarak kurdukları kooperatife tahsis edilen Hanımeller Konağı’nın kadın dayanışmasının güzel bir örneğini teşkil ettiğini söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının ikinci ve üçüncü birleşimleri hafta sonu Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
TALEPLERİ KOMİSYON İNCELEYECEK
Meclisin Kasım ayı 2. toplantısı 2 Kasım Cumartesi sabah saat 10:00’da gündemin 7. maddesinin görüşülmesiyle başladı. Bolvadin Köylere Hizmet Götürme Birliğine (KHGB) ait iş makinesinin İlçe Özel İdare Müdürlüğüne tahsis talebinin ilgili komisyonlarda görüşülmesine karar verildi. Sultandağı Köy Konağı yapım kaleminde ki 32 bin 529 TL ödeneğin ilçede İlköğretim Okulları Genel Onarım işlerinde kullanım talebi de komisyonlarda görüşülecek. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kurumsal kodu altında ki ödeneğin Akaryakıt ve Madeni Yağ Alımları harcama kalemine aktarılması talebi ihtisas komisyonlarında ele alınacak.
JANDARMA KARAKOL İNŞAATLARINA ŞARTLI BAĞIŞLAR KABUL EDİLDİ
İl genelinde yapımı planlanan jandarma karakol inşaatlarına hayırsever Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğul’un İl Özel İdaresi banka hesabına yatırdığı 10 bin TL’nin şartlı bağış olarak kabul edilmesini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile karara bağlandı. Aynı şekilde jandarma karakol inşaatlarında kullanılmak üzere Tuğsad Kil Maden A.Ş’nin İl Özel İdaresi banka hesabına yatırdığı 30 bin TL’nin de şartlı bağış olarak kabulünü uygun gören aynı yönde ki komisyon raporları oylanarak kabul edildi. İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet köyünde tapusu idareye ait tarla vasfında ki taşınmazların 5 yıl süre ile Köy Muhtarlığına tahsisine karar verildi. Meclis Başkanlığına verilen on önerge oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi.
İGM Başkanı Burhanettin Çoban, dün açılışı yapılan Erkmen Hanımeller Konağı’nın kadın çaba ve dayanışmasına örnek bir çalışma olduğunu söyledi. Ahşapla doğal taşın birleştiği güzel bir yapının da ortaya konulduğuna dikkat çeken Çoban şöyle konuştu: “Erkmen Hanımeller Konağında ahşapla doğal taşın birleştiği güzel bir mimari örneği var. Açılış öncesi ben gezme imkânı buldum. Gezdim çok hoşuma gitti. Görmeyenlere muhakkak görmelerini tavsiye ediyorum. İkinci hoşuma giden bir diğer konu da Erkmenli kadınlarca kurulan kooperatife Hanımeller Konağının tahsisidir. Erkmenli hanımların her biri 7’şer bin TL para koyarak bu kooperatif kurmuşlar. Bu son derece önemli bir noktadır. Çünkü genelde bir belde ya da ilçede oturan kadınlar kendileri bir şey isterler. Herşeyi devlet veya belediye versin anlayışı hâkimdir. Yüz hanım 7’şer bin TL para koyarak bu işe girişmişler. Kurdukları kooperatifle bu konağı hanımlarımız işletecekler. Üç katlı konağın 3. katı bana göre muhteşem bir kadın kahvesi olur. Hayırlı olmasını diliyorum.”
15 ARACIN DEVRİNE KARAR VERİLDİ
Meclisin Kasım ayı 3. toplantısı ise dün sabah saat 12:00’de başladı. Gündemin 13. maddesi ile devam eden toplantıda İl Özel İdaresinin diğer kurumlarda kullanılmak üzere tahsis ettiğiz otomobil, kamyonet, iş makinesi gibi çeşitli toplam 15 aracın devir edilmesini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. İscehisar ilçesinde mülkiyeti idareye ait Öğretmenevi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne tahsis edilen ve tahsis süresi dolan 31 numaralı işyerinin yeniden 5 yıl süreli tahsisini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
TOPLAM 26 İŞ 2019 PROGRAMINDAN ÇIKARILDI
Sandıklı ilçe sınırlarında intibakı İl Özel İdaresi adına yapılan bir adet sıcak su kuyusunun Tek Elden Su Dağıtım Projesi kapsamında Sanjet A.Ş’ye devir edilmek üzere Sandıklı Tarım Gıda ve Bitki Ürünleri Şirketine devrini uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Çay ilçesinin Akkonak köyü için kamulaştırma planı esas alınarak, imar planı değişikliği ve eklerinin onayını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. 2019 Yılı İçme Suları Yatırım Programında bulunan, yapımı gerçekleştirilemeyecek 16 içme suyu inşaatının, 10 içme suyu sondaj kuyularının 2019 yılı yatırım programında çıkarılmasını uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Dinar ilçesi Karabedir köyüne kapalı halı saha yapım talebinin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yapımı uygun görüldü. Meclisin 4. Kasım ayı toplantısı bugün sabah 10:30’da gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti