Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu: Arsenik problemi tamamen ortadan kalkacak

Eroğlu: Arsenik problemi tamamen ortadan kalkacak
Eroğlu: Arsenik problemi tamamen ortadan kalkacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın bazı ilçelerde arsenik problemi yaşanmasından dolayı, Afyonkarahisarlı vatandaşlara daha kaliteli su temin etmek maksadıyla 15 ilçe ve beldede arsenik arıtma tesisini tamamladıklarını ve şu anda test aşamasında olduğunu söyledi

Bakan Eroğlu, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, tesislerin hizmete alınması ile birlikte belediyelerin, içme suyunda bulunan arseniği, ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular’ hakkındaki yönetmelikte verilen kriter değerlerin altına indirip vatandaşlara sağlıklı su vermiş olacağının altını çizdi.
Kurulan arsenik giderme tesisleri ile arıtılarak menba suyu niteliğine getirilecek olan içme suyunu bundan sonra vatandaşların rahatlıkla kullanabileceklerini haırlatan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’da toplam 21 adet içmesuyu tesisini tamamlayarak halkın hizmetine sunduk. Bu tesisler ile Afyonkarahisar il merkezi ile muhtelif ilçe ve beldelere de yılda toplam 16 milyon 325 bin metreküp içmesuyu temin ediliyor. Afyonkarahisar’da bir dönemler su sıkıntısı vardı. Biz de bunun üzerine Düzağaç Akdeğirmen Barajını yaptık. 42 yılda bitecek barajı 2 yılda tamamladık. Bununla birlikte Afyonkarahisar’a İstanbul’daki gibi ileri düzeyde bir içme suyu arıtma tesisi ile menba suyu verdik. Düzağaç Akdeğirmen Barajı ile gerektiğinde 700 bin kişiye içme suyu temin etmiş olacağız. Netice olarak Afyonkarahisar’ın 2040 yılına kadar içme kullanma, sanayi suyu ihtiyacı karşılandı. Bütün hemşehrilerim su gibi aziz olsunlar.”
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’da Bayat, Şuhut, İscehisar, Yaylabağı, Seydiler, Küçükhüyük, Kılıçarslan, Yakasenek, Gebeceler, Erkmen, Sülümenli, Sülün, Salar, İhsaniye, Karacaahmet yerleşim yerlerine kurulan arsenik arıtma tesislerinin performans testleri başarıyla tamamlandığını, tesislerin de şu anda geçici kabule hazır olduğunu ifade etti. (Kocatepe)