Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu: Türkiye’nin en muhteşem tesisi

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB)
Eroğlu: Türkiye’nin en muhteşem tesisi

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) hizmet veren Mazlum Et Entegre Tesisinin resmi açılışı dün öğlen saatlerinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindekilerle gerçekleştirildi.
“TESİSİMİZ VATANIMIZA HAYIRLI OLSUN
Programın açılış konuşmasını Mazlum Et ve Et Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mazlum yaptı. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür ederek başlayan Mazlum, “Bizlere çıktığımız bu yolda her türlü destek ve yardımlarını esirgemeyen ve dizi sürekli teşvik eden herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere Ekonomi Bakanlığı’na, OSB Müdürü Ali Uğurlu Akosmanoğlu’na Afyon OSB Başkanı Bekir Yeşilay ve Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar’a şükranlarımı sunuyorum. Özellikle babam Hacı Mustafa Mazlum’a ve ismini sayamadığımız tüm değerli büyüklerim ve şükranlarımı sunarım. Memleketimize istihdam yaratmak amacıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz mazlumun Et Entegre Tesisi rezil önce vatanımıza sonra memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
AFYON LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRECEK
Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar, Afyonkarahisar’da toplam 22 adet kesimhane bulunduğunu kaydetti. Kesimhanelerin 14’ünün il merkezinde diğerlerinin Bolvadin, Şuhut, İhsaniye ve Çobanlar ilçelerinde olduğunu belirten Acar, “Açılışını yapmış olduğumuz Mazlum Et Entegre Tesisleri kesimhanesi 12 Haziran 2018 tarihinde il müdürlüğümüzden onay belgesini almıştır. Yapacağımız açılış ile birlikte faaliyetine başlayacaktır. Bu kesimhanenin toplam kapasitesi büyükbaş hayvanda 364 bin, küçükbaş hayvanda 80 bin adettir. Yakında açılacak olan iki tane kesim ailemizle birlikte ilimizin toplam kapasitesi 350 bini bulacaktır. Kesimhanelerin faaliyetiyle Türkiye genelinde kırmız ette ki liderliğimiz devam edecek. Açılışını gerçekleştirdiğimiz kesimhanenin ilimizin, ülkemizin tarımına ve ekonomisine katkı sunmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
İHTİYAÇ ÜRETİM İSTİHDAM İHRACAAT
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptığı konuşmada Mazlum Et Entegre Tesisinin hayırlara vesile olmasını diledi. Çoban, tesisin Afyonkarahisar ve Türkiye’ye çok şeyler katacağına inandığını söyleyerek, “Mazlum Et Entegre Tesisinin sahibi Ahmet Mazlum kardeşimizi, bahsettiği babası Mustafa Mazlum beyefendiyi tebrik ediyorum. İnşallah hayırlı işleri olsun. İlimize ve ülkemize daha güzel yatırımları yapmayı Cenab-ı Hak kendilerine nasip etsin. Bu ülkenin sadece ve sadece ihtiyaç duyduğu şey üretim, istihdam, ihracaat. Bunu yapan herkesin bizde emrindeyiz. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
AFYON ETTE LİDER
Açılış programının son konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı. Mazlum Et Entegre Tesisinin hayırlı olmasını temenni eden Eroğlu şöyle konuştu: “Hayvancılıkta Afyonkarahisar lider konumda. Büyükbaş, küçükbaş hayvan sayısı açısından hayvani ürünlerin üretiminde gerçekten lider konumdadır. Sucukta zaten bir numaradır. Bunu herkes kabul etti. Diğer şehirlerde kabul etti onu da belirteyim. İnşallah diğer pastırma diğer et ve et ürünleri konusunda da Afyonkarahisar lider olacak. Özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da buradan teşekkürü bir borç biliyorum. İl Müdürümüz İbrahim Acar’a teşekkürü bir borç biliyorum. Bilhassa hayvancılığın gelişmesi konusunda Afyonkarahisar pilot bölge seçildi. İlimiz sadece büyükbaş, küçükbaş değil mandacılık ve diğer konularda da hayvancılığın gelişmesi konusunda Sayın Bakan her türlü destek vereceğini ifade etti. Bir ay kadar önce Sayın Bakanımız buraya geldiği zaman toplantı yaptık ve Afyonkarahisar’da yapılacak hususlar ve teşvikler konusunda tam destek vereceğini söyledi.”
AFYON’DA HİJYENE VE KURALLARA UYULUYOR
Afyonkarahisar’ın hayvancılık, ziraat ve tarım memleketi olduğunu söyleyen Eroğlu şunları söyledi: “Biz burada tarım ve hayvancılığı arttırmamız gerekiyor.  Bunun da yolu tabi meraların ıslah ve diğer hayvancılıkla ilgili destekleri ve hayvancılıkla alakalı her türlü destekler Bunlar Afyonkarahisar’da çok önemli. Bir de tabii su önemli. Bizde su konusunda gerekli her türlü tedbiri aldık. Şimdi Türkiye’de en çok baraj ve gölet yapan yer Afyonkarahisar. Özellikle Burhanettin Çoban kardeşim bir Gölet yaptıktan sonra vatandaşın yılda 7 defa orada yonca aldığın söyleyince doğrusu çok sevindim. Demek ki sulama olunca hayvancılıkla alakalı yonca ve diğer değerli yem bitkileri artabiliyor Burada tabii et üretimindeki fiyatları ve özellikleri bir noktada uygun bir şekilde olmasını sağlıyor. Bizim memleketin etleri çok sağlıklıdır. Özellikle kekikle beslenen hayvanların lezzeti çok daha fazla ve etleri de iyi oluyor. Biz Afyonkarahisar olarak İstanbul gibi büyük şehirlerin et ihtiyacının büyük kısmını karşılıyoruz. Tabii kesimhaneler konusunda gerçekten çok önemli bir mertebeye ulaştık. Bakanlığın koyduğu standarda Afyonkarahisar tamamen uydu. Özellikle il müdürlüğümüzde sıkı takip etti. Çünkü bu gibi yerlerde hijyen yani sağlık çok önemli. Afyonkarahisar’da kesilen hayvanlarda, kesilen yerlerde hijyen gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Tebrik ediyoruz. Hayvancılığı geliştirmek için gerçekten Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı büyük destek veriyor. Biz de Orman Su İşleri Bakanlığı olarak orman köylülerine Orköy adıyla süt sığırcılığı süt konusunda destekler veriyoruz.”
TÜRKİYE’NİN MUHTEŞEM TESİSİ
Mazlum Et Entegre Tesisinin kalkınmaya vereceği destek nedeniyle tesisin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mazlum’a gönülden teşekkür ettiğini söyleyen Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Burada öğrendiğim zaman çok duygulandım. Türkiye’nin en muhteşem tesisini açıyoruz. Tabii bu babası Mustafa Mazlum Bey’e de teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uzun ömür versin. Allah razı olsun. Demek ki eski köklü bir aile. İnşallah tesis daha da büyüyerek Afyonkarahisar’da Türkiye’ye çok önemli hizmetler yapacak. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim.” Program Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından kesildi. Açılış nedeniyle Adana’dan gelen ustalar tarafından hazırlanan kebaplar katılımcılara ikram edildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti