Esenyurt'ta Okulda Bıçaklı Kavga
İstanbul Esenyurt'ta bir lisede öğrenciler arasında çıkan kavga hastanede bitti. Aynı sınıfta eğitim gören öğrenciler arasındaki tartışma sırasında 2 öğrenci bıçakla yaralanırken, olayın ortasında kalan bir öğrenci de yaralandı. 16 yaşındaki A.Ç. gözaltına alındı.
Olay, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde bulunan bir lisede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre aynı sınıfta eğitim gören öğrenciler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 16 yaşındaki A.Ç.’nin bıçak kullandığı belirlendi.
Polisin olay yerindeki ilk incelemesine göre A.Ç., 15 yaşındaki A.E.A. ile 14 yaşındaki E.E.A.’yı bıçakla yaraladı. Kavga sırasında olay yerinde bulunan 14 yaşındaki S.K. de yaralandı. İhbar üzerine okula polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralanan 3 öğrenci, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından A.Ç. polis ekiplerince gözaltına alınırken, öğrenciler arasındaki tartışmanın neden çıktığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.