• Haberler
  • Siyaset
  • Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

AK Parti'nin Afyonkarahisar teşkilatları, partiye yeni katılanlarından kıdemli partililere, tabandan tavana kadar tüm mensupları ile parti bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Kurban Bayramı parti bayramlaşma programı Âlem-i Çarşı Taşhan’da dün akşam gerçekleştirildi.

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu
Programa; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri; TBMM Divan Kâtip Üyesi Av. İbrahim Yurdunuseven, Av. Ali Özkaya, Dr. Hasan Arslan, AK Parti önceki dönem milletvekilleri Dr. Mahmut Koçak, Av. Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye önceki dönem Başkanları Av. Burhanettin Çoban, Mehmet Zeybek, AK Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Bekir Lafçı, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanlığını temsilen İGM AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Ömer Dayı, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Av. Halit Özdemir, AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Hülya Kalaycı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin İntepe, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları, partililer katıldı.
Program AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı mesajının yayınlandığı videonun izlenmesi ile başladı.

“NİZAMI ÂLEMİ SAĞLAMAK İÇİN KARDEŞ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

Programın açış konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin yaptı. Başkan Şahin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın çok veciz konuşmasını hep birlikte dinledik. Benim dikkatimi çeken kavramlarla bir açılım yapmak istiyorum. Cumhurbaşkanımız çok dikkat çekici 4-5 kavramdan bahsetti. Birincisi vahdet dedi. Elhamdülillah, dünya beşten büyüktür diyerek sadece milletin bazında, ekseninde değil, sadece ümmet ekseninde değil, dünya çapında bir birlik, bir barış, bir esenlik arzulayan, bunun planını yapan bir liderimiz var. Sonra, uhuvvet kavramını kullandı. Vahdet dedi, uhuvvet dedi. Dünyada nizamı âlemi sağlamak için bizim kardeş olmamız. Öncelikle teşkilatımızda kardeş olmamız gerekiyor. Ve bu birliği, bu kardeşliği millet ekseninde de yaymamız gerekiyor. Bunun için bir kavrama daha geçti Cumhurbaşkanımız muhabbet dedi. Muhabbet olmadan uhuvvet olmaz. Elhamdülillah burada bugün gezdiğim ilçelerde teşkilatımızdaki bu engin muhabbeti gördüm. Gerçekten de birbirini Allah rızası için seven, birbirini Allah rızası için kardeş olmayı amaç edinen teşkilat mensuplarımızı gördüm. Dördüncü bir kavramdan bahsetti. Bilmiyorum hatırınızda kaldı mı, dikkatinizi çekti mi? Diğergamlık dedi. O da fedakârlık. Yani bunun tersi bencillik. Kendi nefsini, menfaatini, ailesinin işinin menfaatini değil, teşkilatının, milletinin, insanlığın menfaatini esas alarak çalışmak diğergamlık. Bu çok önemli bir haslettir. İnsanoğlunun nefsini eğiterek gelebileceği bir mertebedir. Ve elhamdülillah AK Parti teşkilatları 25 yıldır, yani çeyrek yüzyıla yakın bir zamandır bu esasla çalışıyorlar.”

“ELHAMDÜLİLLAH BAŞIMIZDA YİĞİT BİR DÜNYA LİDERİ VAR”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

Başkan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti olarak belediyecilik hizmetlerimizle başlayan ve bugün savunma sanayimizle şahlanan bütün hizmetlerimizle, altyapı hizmetlerimizle, karşılıksız kendi menfaatini öne çıkarmadan yapılan çalışmalar başarılı oldu. Görüyorsunuz daha birkaç yıllık deneyimini tamamlamadan parti binaların önüne ‘haram filanca araç’ diyerek kendilerini teşhir eden partilerin 2 yılda geldikleri noktaya bakın. Elhamdülillah bu teşkilat çeyrek yüzyıldır kardeşlikle muhabbetle ama en önemlisi menfaatten uzak bir diğergamlık ile çalışıyor. Bu yüzden az kaynakla çok işler üretiyor. 230 milyardan 1,6 trilyon dolara çıkan yıllık ekonomik hacmimiz aslında bu kaynakların verimli kullanmasıyla oluştu. Elhamdülillah başımızda yiğit bir lider, bir dünya lideri ve arkasında da aynı yiğitlikte onu örnek alan güçlü bir teşkilat var. Bugün bu teşkilat köylerimizde, beldelerimizde, ilçelerimizde ve bugün illerimizde ve Türkiye'de bayramlaşıyor. Elhamdülillah bu teşkilatın hakkıdır bayramlaşmak. İnşAllah bayramlaşmayla, kardeşliğin şuuruna bir kez daha varacak ve yarından itibaren yine kaldığınız yerden çalışmaya devam edeceğiz. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Allah nice bayramlara vahdetle, kuvvetle, muhabbetle ve fedakârlıkla eriştirsin diyorum.” 

“KURBAN BAYRAMI MANEVİYATIYLA SAHADAYIZ”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

AK Pati Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Hülya Kalaycı, programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bu bayramda teşkilatlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu, onurunu, gururunu taşıyoruz. Vekilimizle beraber ilçeden geldik. Hep birlikte gördük ki o ilk günkü aşk, heyecan herkesin gözünde var. Bizler de kadın kolları olarak zaten sahadayız. Ama Kurban Bayramının maneviyatı ile birlikte bu haliyeti ruhiye ile tekrar sahalara indik. Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini ziyaret ettik. Onlarla zaman geçirdik. İhtiyarları başlarında ailelerimize, çocuklarımıza her zamankinden çok daha fazla maneviyat ağırlıklı ziyaretler gerçekleştirdik. Bu vesile ile tüm teşkilatımızın Kurban Bayramı'nı yeniden tebrik ediyorum. Rabbim yılına kedersiz eriştirsin diyorum.”

“TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin İntepe, AK Parti teşkilatlarının Kurban Bayramını kutladı. Başkan İntepe, şöyle konuştu: “Hepinizin mübarek bayramını en içten dileklerimle, saygıyla, sevgiyle, muhabbette kutluyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bir bayrama daha birlikte ulaşmanın sevincini, bereketini, mutluluğunu yaşıyoruz. İnşAllah Rabbim bizi nice bayramlarda, nice zaferlerde, Türkiye Yüzyılında gençlerin omuzlarında yükselen bu yüzyılda bir arada olmayı cümlemize nasip eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramını tek tek kutluyorum. Büyüklerinin ellerinden, küçüklerinin gözlerinden öpüyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun.”

“ALLAH GÜZEL ÖZELLİKLERLE YAŞAMAYI NASİP ETSİN”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

AK Parti Afyonkarahisar 24. Dönem Milletvekili Av. Halil Ürün, teşkilat bayramlaşmasında şunları söyledi: “Tüm teşkilat mensuplarımızı öncelikle hürmetle selamlıyorum. Kurban Bayramınızın mübarek olmasını diliyorum. Rabbim inşAllah sağlık ve afiyet içerisinde nice bayramlara hep beraber Başkanımızın ve Genel Başkanımızın üzerinde bahsettikleri bu güzel özelliklere kavuşmayı, yaşamayı birlik ve beraberlik içerisinde dünya hayatımızı tamamlamayı nasip etsin diyor tekrar hepinizi hürmetle selamlıyorum. Hayırlı bayramlar.” 

“DÜSTÜRUMUZ BELLİ PARTİ VE TABELA AYRIMI YAPMIYORUZ”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

AK Parti Afyonkarahisar 22. Dönem Milletvekili Dr. Mahmut Koçak, bayramlaşma programında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bayramlar güzel günler. Yine buluştuk beraber olduk. İnşAllah nice bayramlarda birlik, kardeşlik içerisinde hep beraber olalım. Tabi yaşanılan bütün olaylar hepimize değer sorması gereken olaylar. Bunu derken şu anlamda söylüyorum. Eğer biz edepli olmazsak hep kongrelerde de söyledim. Edepsizlere mesafe koymazsak, eğer biz hakkın yanında durmaz, haksızlık yapanların karşısında olmazsak, eğer biz halkına varmadan, ister bürokraside olsun ister başka yerde olsun zulmeden varsa, vatandaşa karşı zalimlik eden varsa, bunlara karşı tavır almazsak, başkalarının gördüğü akıbeti bizler de görmüş oluruz. Onun için hani bizim düsturumuz bellidir, bizim düsturumuz, imanımız, inancımız bellidir. İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydalı olanıdır diyor Peygamber Efendimiz (SAV). Öyleyse bu düsturun peşinden koşuyorsak, biz insanlarımıza faydalı olmak, insanlarımıza yararlı olabilmek, parti purtü ayrımı yapmadan, renk ayrımı yapmadan, tabela ayrımı yapmadan, bütün Afyonkarahisar’ı kucaklayacak genişlikte hareket edersek, hem kulların gönlünü kazanırız, hem Rabbimin gönlünü kazanmış oluruz. Bize uzanmış büyük bir nimet. Bugün bizler önemli görevlerde bulunduk. Milletvekilliği yaptık, arkadaşlarımız hala milletvekilliği yapıyor, il başkanımız var, belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var. Bunlar bize cennetimizi ve itibarımızı kazanmak için Cenab-ı Allah'ın gönderdiği birer merdiven işte. Bu merdivene adam gibi basamaklarına basa basa, gönlümüzün derinliği içerisinde milletin duasını, milletin gönlünü kazana kazana bu basamakları çıkarsak hem dünyada itibarımız olur hem de ahirette. Ahiretimizi en güzel şekilde kazanmış oluruz. Bu büyük nimet bir nimettir. Başka türlü ahiretimizi nasıl kazanacağız? Güzel amellerle sabredip güzel ameller peşinde koşun diye emrediyor bizim dinimiz değil mi? Bunun peşinde koşacağız. Bu duygular içerisinde hepinize ailelerimizle birlikte sağlıklı, huzurlu, güzel ömürler diliyorum. Nice bayramlarda hep beraber olalım. Hep kucaklaşalım. Daha büyük zaferlere, Türkiye'miz için daha güzel başarılara hep birlikte imza atalım inşAllah diyorum. Allah'a emanet olun, sağ olun, var olun.”

“AK PARTİNİN MİSYONUNA DÜNYANIN İHTİYACI VAR”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Genel Meclisi önceki dönem Belediye Başkanı Av. Burhanettin Çoban, programda şöyle konuştu: “Güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum. Rabbimiz bayramınızı mübarek kılsın, mübarek şekilde gezin inşAllah. AK Partimizin mensubu olmakla gurur duyuyoruz, kurucusu olmakla gurur duyuyoruz. Bu partimizin kuruluş felsefesine, misyonuna, vizyonuna, bugün sadece Türkiye'nin değil dünyanın ihtiyacı var. O yüzden bizim sorumluluğumuz sadece ülkemizle sınırı değil, dünyanın her tarafıyla bir sorumluluğuyuz. Yükümüz ağır, sorumluluğumuz, davamız büyük. Dolayısıyla çok çalışacağız. Zaten çalışıyorsunuz. Allah çalışmalarınızın karşılığını inşAllah en güzel şekilde verecektir. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi çalışmaktan başka yolu yok. Hem nasıl? Canla başla. Canıyla başına çalışan kardeşlerimizin bu çalışmalarını tebrik ediyorum. Allah nice bayramlara da inşAllah en güzel şekilde başlarıyla kavuştursun.”

“AK PARTİNİN BİR NEFERİ OLARAK YENİ NEFERLERİ ARAMIZDA GÖRMEKTEN MUTLUYUZ”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

Afyonkarahisar Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şöyle konuştu: “Tüm teşkilat mensuplarımızı saygı ile selamlıyorum. Dinar Belediye Başkanımız Sayın Veysel Topçu öncelikle aramıza hoş geldiniz. AK Parti camiasının bir neferi olmaktan, sizleri aramızda görmekten son derece mutluyuz, memnunuz. Kurban Bayramı'nın birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını temenni ediyorum. Yenilerine sağlıcakla kavuşmayı Cenab-ı Hak nasip etsin. Mazlum coğrafyada akan kan ve gözyaşının da son bulmasına vesile olsun diyor. Hepinizin bayramını tebrik ediyorum.”

“SALONA SIĞMAYAN TEŞKİLATIMIZ KARDEŞLİĞİMİZİ GÖSTERDİ”

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Av. Halit Özdemir, şunları kaydetti: “Ben de kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Kurban yaklaşmak, birlik ve kardeşlik demektir. Şu salona sığmayan teşkilatımızda birlik ve kardeşliğimizi göstermiş oldunuz. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim gününe, ayına kedersiz eriştirsin. Allah'a emanet olun.”

“ALLAH ZULME KARŞI ELLERİMİZLE ENGEL OLMA ZAMANINI BİZE GETİRECEK”

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper’i, AK Parti İGM Grup Başkanı Av. Ömer Dayı temsil etti. Dayı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kurban Bayramınızı en içten dileklerinizle kutluyorum. Elbette hüzünlü bir bayram yaşıyoruz. Yakın coğrafyamızda daha 100 yıl önce çekildiğimiz topraklarda süren zulümler karşısında elbette hüzünlü bir bayram yaşıyoruz. Çok uzak değil. Biz Kudüs'ten 1917 yılında, 100 yıl önce ayrıldık. Oralar 100 yıl önce Filistin, Gazze, Kudüs, Suriye bizim milletimizin, bizim devletimizin sorumlu olduğu topraklardır. Elbette bugün de bizim oralara karşı sorumluluğumuz var. Milletimizin sorumluluğu var, devletimizin sorumluluğu var. Müslüman olarak sorumluluğumuz var, en önemlisi de insan olarak sorumluluğumuz var. İnşAllah Cumhurbaşkanımız başından bu tarafa bu zulümlere karşı dünyada sesini en çok yükselten liderlerden ve devlet başkanlarından birisidir. Bizler de onun yanında AK Parti'nin sorumluluğunu, AK Partili olmanın bilinci ile inşAllah bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Hüzünlüyüz dedik ama bir o kadar da ümitliyiz. İnşAllah gönlümüzde zulme karşı çıkıyoruz. Kalbimizde karşı çıkıyoruz. İnşAllah Allah’ın; milletimize, devletimize, cumhurbaşkanımıza ve bizlere bir gün oralara ellerimizde de engel olma sorumluluğunu, zamanını getireceğine inanıyoruz.”

Eskisi, Yenisi Tüm AK Partililer Bayramlaşmada Buluştu

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme