Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ev Hanımlarına Emeklilik Şartları Nelerdir?

Ev hanımlarına emeklilik şartları ve detayları belli oldu: Ev kadınlarına emeklilik nasıl olacak?

Ev hanımlarına emeklilik şartları

ev hanımlarına emeklilik şartları nelerdir?

Ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi yolda. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim dönemindeki sözlerinden birisi olan “gençlere vergisiz telefon” uygulamasının hayata geçirilmesinin ardından bir başka seçim vaadi olan “ev hanımlarına sağlanacak erken emeklilik düzenlemesi”nin nasıl olacağı merakla beklenmeye başlandı. AK Parti seçim beyannamesinde yer alan ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında tutulacak.

Peki ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Emekli olacak ev hanımları aylık ne kadar prim ödeyecek? Ev hanımlarına emeklilikte devlet desteği ne kadar? Ev kadınlarına emeklilik şartları neler, başvurusu ne zaman başlayacak?

Ev hanımları, emekli olabilmek amacıyla için SGK’ya prim yatırabiliyorlar. Ev hanımlarına sağlanan emeklilik avantajlarının, Türkiye’de ev hanımlarının çalışma hayatından daha fazla yararlanmalarını ve emeklilik dönemine daha iyi hazırlanmalarını sağlaması bekleniyor.

Yapılan planlamalara göre, ev hanımlarına emeklilik için çalışmalar başlarken primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Ev kadınlarına erken emeklilik için devletin yıllık prim desteği 17.160 TL civarında olacak. SGK’ya prim yatıran ev hanımları, 15 yıl sigortalılık süresini ve 3600 gün prim ödemesini tamamladıklarında emekli olabiliyorlar.

Torba yasa ne zaman Meclis’e gelecek?
Torba yasa görüşmelerinin mecliste başlaması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sunacağı yasa kabul edilmesi durumunda milyonlarca kişinin geliri artacak ve aynı zamanda erken emeklilik kapısı aralanacak.

Ev hanımlarına emeklilik şartları neler?
Türkiye’de ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanabiliyor. İsteğe bağlı sigortalılık, sigortalı olma zorunluluğu olmayan kişilerin, kendi istekleri doğrultusunda sigortalılık kapsamına girmesidir.

Ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında prim ödeyerek, 9 bin gün prim ödeme ve 58 yaşını doldurma şartlarıyla emekli olabilirler. AK Parti’nin seçim vaadleri arasında ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi yer almakta.

Ev hanımına emeklilik hakkı tanıyacak düzenleme de torba yasada yer alıyor.
Ev kadınlarının emekli olmasına imkan sağlayan düzenlemede ilk adım 18 yaşını doldurmuş ve hiç bir sosyal güvencesi olmayan kadınlar var. Onlar çalışmadan emekli olabilecekler.
Düzenleme ile ev kadınlarının emeklilik yaşı çocuk sayısına göre esnetilecek.
Düzenlemeden daha önce çalışmış annelere de yararlanacak.
Yine kadınların doğum borçlanması yaparak prim kazanabilmesi için de çalışma başlatlacak.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti