Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT Tahsis No Nedir?

Emeklilikte yaşa takılan, kısaca EYT’liler için önemli bir bilgi olan EYT tahsis no nedir, nasıl bakılır? İşte yanıtı.

Emeklilikte yaşa takılan, kısaca

 

EYT Tahsis No Nedir

 

 

Emeklilik, çalışma hayatının bir meyvesi adeta. İş hayatında belirli sürelerin tamamlanması ile ulaşılan bir dönüm noktası. Bu kapsamda belirli koşullar bulunuyor ve bunların yerine getirilmesi esas alınıyor. Diğer yandan uzun yıllardır tartışmalı bir konu olarak gündemdeki sıcak yerini koruyan Emeklilikte yaşa takılanlar konusu yakın dönemde nihayet buldu.

 

Milyonlarca vatandaş, EYT’liler olarak da bilinen Emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sürdürülen geniş kapsamlı çalışmaların sonuçlanması ile emekliliklerine kavuştu.

 

EYT tahsis no nedir nasıl öğrenilir?

 

Yürürlüğe giren EYT yasası uyarınca başlayan yeni bir süreç ile başvurular alındı ve birçok vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Bu noktada önemli bir ihtiyaç EYT tahsis no. Peki EYT tahsis no nedir, neden önemli ve ne sağlıyor? Emekli tahsis numarasının kısaltması olan EYT tahsis no nasıl öğrenilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları.

 

Emekli tahsis numarasının kısaltması EYT tahsis no, ilgili numaranın son rakamına göre maaş alınmasını odak alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT tahsis no ile emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlıyor. Amacı bir tür sıralama yapmak aynı zamanda. Zira bu numara kullanılarak maaş sorgulama işlemleri yapılıyor. Öte yandan EYT tahsis no, SGK’ya dilekçe yazarken de gerekebiliyor. Her emekli için özel olarak belirlenen ve benzersiz olan bir numara. Ayrıca ikramiyelerin ne zaman yatacağı gibi konularda da bilgi veriyor. Bu nedenle öğrenilmesi ve kayıt altına alınması tavsiye ediliyor. Peki EYT tahsis no nasıl öğrenilir?

 

EYT tahsis no nasıl öğrenilir?

 

EYT tahsis no öğrenmek için e-Devlet sistemi kullanılıyor. Emekli vatandaşlar, e-Devlet üzerinden (www.turkiye.gov.tr ya da mobil uygulama kullanılarak) ilgili bilgiyi edinebilir. Bunun için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile aşina olunduğu üzere sisteme girilip, ardından SGK işlem sayfasının tıklanması gerekiyor.

SGK üzerinden yapılacaklara hız kazandıran ve tüm süreçleri pratik hale getiren da işlem sayfasından EYT tahsis no bilgisi kolaylıkla bulunuyor.

 

Tahsis Numarası Sorulama

 

Link eklenebilir: https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti