Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Federasyon Kupası’nın toplantısı yapıldı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Zafer Müzesi’nde gerçekleştirilen
Federasyon Kupası'nın toplantısı yapıldı

Afyonkarahisar Zafer Müzesi’nde gerçekleştirilen ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Televizyonu ekranlarından da naklen yayınlanan basın toplantısına TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Lütfü Akgün, Orman Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri İsmail Barın, İsmail Kılınç, Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz, Afyon Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan ile kupada yer alacak takımların temsilcileri, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve basın mensupları katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, “Turnuvaya ve Afyonkarahisar’a geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. Tüm takımlara başarılar dilerim” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’IN TURNUVAYA DEĞER VERECEĞİNİ VE TRİBÜNLERİ DOLDURACAĞINA İNANIYORUM”
Afyonkarahisar halkının basketbola ilgisinini güzel olduğuna dikkat çeken Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ise, “Bu güzel mekanda toplantıyı yapabilmemiz için bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Güzel bir turnuva olacağına inanıyorum. Şehirde duyurularımızı gerçekleştirdik. Salonumuzu en iyi şekilde hazırladık. İlk iki gün eleme maçları oynayacağız. Müsabakaların tamamı TBF TV’den naklen yayınlanacak. Daha önce Kanal 3 ve TRT’den yayın yapmak için çalıştık ancak kanallardaki yoğunluklar nedeniyle gerçekleşmedi. TBF TV’de ciddi bir kitleye sesleniyor. Bu konuda ciddi emek harcanıyor. Afyon Belediyespor’un bir basketbol maçını izledim. Tribünlerin ful dolu olduğunu gördüm. İnşallah bu turnuva için de takımları izlemek Afyonkarahisar halkı salona gelir. Afyonkarahisar’ın bu turnuvaya değer vereceğini ve tribünleri dolduracağına inanıyorum” diye konuştu.
“SPOR KOMPLEKSİMİZLE BİRLİKTE DAHA GÜZEL ORGANİZASYONLARA İMZA ATACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Spor Kompleksiyle birlikte Afyonkarahisar’da daha güzel organizasyonlara imza atılacağını belirten  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, “Valimizin proje odaklı, belediye başkanımızın spora destek anlamındaki motivasyonu bizleri bu turnuvaları almaya cesaret göstermemizi sağlıyor. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Bu organizasyonların yapılması için altyapı gerekiyor. Kısa süre sonra Afyonkarahisar’da şehir merkezindeki spor kompleksimizle hizmete gireceğiz. İlçelere de iletişime girmeye başladık. Katılımcı takımların hepsine teşekkür ediyorum. İnşallah yeni spor kompleksimizle birlikte, şimdiden bir çok organizasyonu almaya başladık, daha güzel organizasyonlara imza atacağımızı düşünüyorum.” ifadesine yer verdi.
“HER TÜRLÜ SPOR BRANŞLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPABİLECEĞİZ”
Yapılan projelerle Afyonkarahisar’da tüm spor branşlarına ev sahipliği yapılabileceğini kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Kurtuluşun ve Cumhuriyetimizin kazanılmasında çok önemli olan topraklarımıza ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum. Son iki yılda Türkiye Basketbol Federasyonu basın toplantılarını Zafer Müzesi’nde gerçekleştiriyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının savaş planladığı bu yerde toplantı yapmaktan çok mutluyuz. Bu odaların hepsinde çok değerli komutanlarımızın hatıraları var. Afyonkarahisar’da spor sevgisi çok fazla. Özellikle basketbola olan ilgi-alaka çok yoğun. Üç yıl önce basketbol takımını kurarak bölgesel ligde mücadele ettik ve bir üst lige çıktık. Kurulduğumuz ilk yıl TBL’ye katılma hakkını kazandık. Salonumuz maçlarımızın tamamında doluyor. Afyonkarahisar’da ilgi günden güne artıyor. Spor Bakanlığımız Afyonkarahisar’a yeni bir spor salonu yapıyor. Bu salonun içerisinde ayrıca dört salon daha var. Artık Afyonkarahisar, her türlü spor branşlarına ev sahipliği yapabilecek.” şeklinde konuştu.
Katılımcı takımlara başarılar dileyen Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, “Öncelikle burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 2016 yılının başına ciddi iki organizasyonla giriyoruz. Bu etkinliklere ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Hafta sonu da devlet büyüklerimizi, ilimizde misafir edileceğiz. Bu organizasyonlar ilimizin ne kadar etkin olduğunu göstermekte. Tüm sektörlerde Afyonkarahisar, bulunduğu konum, tarihi ağırlık ve zenginlikler bakımından hesaba alınmalıdır. Bu organizasyonda yer alacak takımların tamamına başarılar diliyorum. Spor, barış, kardeşlik ve sevgi demektir. Ülkenin en çok ihtiyacını duyduğu kardeşlik mesajlarının yeni yılla birlikte tüm insanlığa verilmesinde Afyonkarahisar’ın gerekeni yapacağına inanıyorum. Müsabakaların centilmenlik içerisinde geçmesini, basketbolseverlerin de tüm takımlara destek olmasını diliyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı olan tüm ilgililere şükranlarımı sunuyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

Afyonkarahisar’da yapılacak TKBL Federasyon Kupası Sekizli Final karşılaşmalarıöncesinde açıklama yapan takım yöneticileri ve oyuncuları şunları söyledi:  
Edremit Belediyesi Gürespor Derya Rıza Zeren
“Burada olmaktan çok mutluyuz. Sakatlıktan uzak bir turnuva diliyorum. Umarım turnuvada sonuna kadar gideriz.”
Edremit Belediyesi Gürespor Meriç Banu Yenal
“Misafirperver bir şehirde olmaktan mutluyuz. Sezon başından bu yana çeşitli sakatlık sorunları yaşadık ama eklimizden geleni yapacağız.”
Mersin Basketbol Murat Bulca
“Öncelikle tüm takımları selamlıyoruz. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
Mersin Basketbol Gülşah Çelebi
“Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan Afyon’da olmaktan mutluyuz. Herkese bol şans diliyorum.”
İstanbulgücü Erdem Tunçluer
“Öncelikle TBF yetkilileri, TBF Başkanı Harun Erdenay’a ve Afyon yetkililerine teşekkür ediyorum. Sakatlıktan uzak bir turnuva diliyorum. Buradaki tüm takımlar 8’li finallerde olmayı hak etti. Kupada favori bir iki takım olsa da maçlar sahada oynanıyor. Eşit mesafede takımların kupada olduğunu düşünüyorum. Şansın yanımızda olması gerekiyor. Herkesin emeğine sağlık.”
İstanbulgücü Gözde Albayrak
“Tüm sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz.”
Nevşehir GHSİM Yılmaz Saray
“Burada olan tüm takımlara başarılar diliyorum. İyi bir kupa diliyorum.”
Nevşehir GHSİM Şeyma Kum
“Sakatlıktan uzak bir turnuva diliyorum. Herkes ciddi emek verdi. Kupaya giden takım biz olmak istiyoruz.”
OGM Orman Gençlik Furkan Sağlık
“Bu sezon ilk kez düzenlenen turnuvada olmaktan çok memnunuz. Bu turnuvayı düzenleyen Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca son 8’e kalan takımları da tebrik ediyorum. Ligde 11’dce 11 yaptık ve burada kupayı kazanmak istiyoruz.”
OGM Orman Gençlik Seda Atlı
“Burada olmaktan çok mutluyuz. Tüm takımlara başarılar dilerim.”

 

Afyonkarahisar’da yapılacak TKBL Federasyon Kupası’nın fikstürü şu şekilde:
Tarih    Salon    Saat        A Takım            B Takım        
06.01.16    ATATÜRK     17:00        Edremit Bld. Gürespor – Mersin Basketbol
06.01.16    ATATÜRK    19:15         İstanbulgücü – Nevşehir GHSİM
07.01.16    ATATÜRK     17:00        OGM Orman – Bursa Bşb.    
07.01.16    ATATÜRK     19:15        Osmaniye Gençlik – Nevşehir H.Bektaş Veli Üni.
08.01.16    ATATÜRK     17:00        1.Maçın Galibi – 2.Maçın Galibi
08.01.16    ATATÜRK     19:15        3.Maçın Galibi – 4.Maçın Galibi
10.01.16    ATATÜRK     15:00        5.Maçın Galibi – 6.Maçın Galibi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti