Frig Vadisi için daha çok çalışılacak
İhsaniye’de, Frig Vadisi’nde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, titizlikle ve dikkatle inceleme yaptığı alan içerisinde bulunan tarihi eserler hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.Dünyada eşi benzeri olmayan tarihi eserlerin korunması ve turizme kazandırılması için talimatlarda bulunan Vali Tutulmaz, daha önce bölgenin turizme kazandırılması ve cazibe merkezi haline getirilmesi için Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin [&hellip]
İhsaniye’de, Frig Vadisi’nde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, titizlikle ve dikkatle inceleme yaptığı alan içerisinde bulunan tarihi eserler hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.
Dünyada eşi benzeri olmayan tarihi eserlerin korunması ve turizme kazandırılması için talimatlarda bulunan Vali Tutulmaz, daha önce bölgenin turizme kazandırılması ve cazibe merkezi haline getirilmesi için Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin (FRİGKÜM) kurulduğunu hatırlatırken bu dönemde çalışmalar hız verileceğini belirtti.
Frig Vadisi’nin büyük bir değer olduğunu ve bu değerin daha fazla turizme kazandırılması için özel bir çalışma başlattıklarını söyleyen Vali Tutulmaz, insanların tarihine sahip çıkmasının yanında, tarihlerinin bir sonraki nesillere aktarılmasının da önemli olduğunu belirtirken, Afyon’a katma değer sağlayacak bu tarihi eserlerin değerini artırmak için Valilik olarak her türlü çalışmaya destek verileceğini sözlerine ekledi.