Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuarın Ekonomik Karşılığı 750 Milyon TL

Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda tahmini 750 milyon TL’lik ticaret döndüğü belirtiliyor

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda bölge için önemli miktarda ekonomik girdi sağlandığı bildirildi. Fuarın koordinatörü Mehmet Abdioğulları fuar boyunca toplam 750 milyon TL gibi bir ekonomik sirkülasyon sağlandığını tahmin ettiklerini söyledi.

Gazeteniz Kocatepe olarak Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarının yankılarını derlemeye çalıştık. Fuar’ın katılımcılarından Ballıpınar Çiftliği yöneticileri,

Şerefoğlu Tarım yöneticileri, Hisar Traktör yöneticileri ve Üçalp Tarım Makinaları yöneticileri fuar organizasyonundan ve sağladıkları ekonomik kazanımlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın organizasyonunu üstlenen AS Fuarcılık sahibi Mehmet Abdioğulları ise Fuar’ın sadece Afyonkarahisar’a değil bölgeye hitap eder bir pozisyonda olduğunu kaydetti. Kütahya’dan,  Denizli’ye, Burdur’a Uşak’ kadar tüm bölgeden ziyaretçilerin fuarda bulunduğuna dikkat çeken Mehmet Abdioğulları, “Sergilenen ürünlerin hemen hepsinin üzerinde satıldı etiketlerini görmek mümkün. Fuarımızın bölgemize hitap ettiğinin göstergesi de sergilenen ürünlerin hangi illere satıldığıdır. Bunlar hoş manzaralar, çünkü bu Afyon ekonomisine katkıda bulunuyor. -Baktığımızda yoğun bir giriş çıkış olduğunu görüyoruz. Tahminen 80 bin kişi gibi bir giriş çıkış olduğunu tahmin ediyoruz. Her biri bir şişe su alsa ne olur düşünelim ki, burada 45.000 euroya satılan traktörler var. Bu hacmi fuar sonrasında yetkililerle inceleyip bizi destekleyen kurumlarımıza da ön bir bilgi vereceğiz. Tahmini olarak 750 milyon gibi bir rakama karşılık gelen alış-veriş olduğunu düşünüyoruz. Olumsuzluğumuz açık alanda oluşumuz, dün bir fırtına vardı, az kalsın kayıklarla gezecektik” dedi.

Afyonkarahisar’ın coğrafi konumu nedeniyle bir çok avantajı bulunduğunu belirten Mehmet Abdioğulları, “Afyonumuz kavşak konumda 34 ile 3 saat mesafede, bu coğrafyayı iyi değerlendirip bu tür fuarlara ağırlık verip sesimizi duyurmamız lazım ki bundan sonrasında Uluslar arası Fuarlara yelken açmamak için hiçbir mazeretimiz yok” dedi.Fuarın Ekonomik Karşılığı 750 Milyon TL

Fuarın Ekonomik Karşılığı 750 Milyon TL

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti