Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gastro Afyon, şehrin adını en iyi şekilde duyuracak

Gastro Afyon, şehrin adını en iyi şekilde duyuracak

Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nin son lansman toplantısında konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Bir yıl boyunca il Valisi olarak şahit oldum. Belediyemiz hiçbir şeyi ihmal etmeden gece gündüz bu işin başarılı olması için bu unvanı elimizde tutabilmek için mücadele etti. İnşallah bu festivalde Afyonkarahisar’ın adını tekrar en iyi şekilde duyururuz” dedi

 

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu himayesinde 14-17 Ekim 2021 tarihinde Afyonkarahisar Belediyesi Festival ve Spor Merkezi’nde gerçekleşecek Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nin son lansmanı dün öğleden sonra Akrones Otel’de yapıldı.
TANITIM TOPLANTISINA GENİŞ KATILIM
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen tanıtıma; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, AFPAD Başkanı Hamza Kalkan, il protokolü, otel müdürleri, gazeteciler ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.
FESTİVAL 14-17 EKİM TARİHLERİNDE YAPILACAK
Toplantının açış konuşmasını Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) Başkanı Şef Hamza Kalkan yaptı. Hamza Kalkan, 31 Ekim 2019 tarihinde UNESCO tescilini aldıktan sonra Kovid-19 pandemi koşullarında geçen yıl yapılamayan Gastro Afyon Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivalini bu yıl 14-17 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştireceklerini söyledi. Kalkan , “Uzun süredir yürüttüğümüz festivalle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Festivalimize tüm Türkiye’yi, gastronomi camiasını davet ediyorum. Bu festivale emeği geçen başta Afyonkarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek olmak üzere Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’la birlikte emek sahiplerine teşekkür ediyorum.” dedi.
UNESCO ADI FESTİVALİ
ÖNEMLİ KILIYOR
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, bu yıl 3. düzenlenen “Gastro Afyon Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali”nin UNESCO çatısı altında ve amblemini kullanarak düzenlendiğini vurguladı. Serteser, “Festivalimiz daha önce düzenlendi ama UNESCO ismi kullanılarak düzenlenen son festivalin bu nedenle çok daha değerli olduğunu düşünüyorum. Festival programında çok önemli etkinlikler vardır. Afyonumuza değer katacağından eminim. Başta Valimiz Gökmen Çiçek, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, her iki üniversitemizin değerli Rektörleri Mehmet Karakaş, Nurullah Okumuş başta olmak üzere Afyonkarahisar’ın tüm paydaşları bu festivale önem vermektedir. Bizde ATSO olarak bu festivalin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bilindiği üzere gastronomi alanında UNESCO’dan tescilli dünyada 36 şehirden biri Afyonkarahisar’dır. Türkiye’de de bu alanda tescilli üç şehirden bir tanesiyiz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir festival diliyorum.” diye konuştu.
AFYON’A VERİLEN DESTEK ÇOK DEĞERLİDİR
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Prof. Dr. Mehmet Karakaş tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar’ın birçok alanda yeni ufuklar açan hızla gelişen bir kent olduğunu söyledi. Karakaş, “Afyonkarahisar hızla gelişen bir ivmeyi yakaladı. Bu anlamda şehrimizin tüm yöneticileri ve tüm sivil toplum kuruluşları, farklı sektörlerin temsilcileri bu ivmeye el birliğiyle omuz veriyorlar. Afyonkarahisarımızın daha yukarılara çıkması adına bu desteğin çok değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu yıl 3. düzenlenen Gastro Afyon Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivaline ayrı bir önem atfediyoruz. Özellikle ATSO Başkanı Sayın Hüsnü Serteser’in ifade ettiği gibi UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı içerisinde gastronomi şehri unvanını alan Afyonkarahisarımızın bu festivali yapacak olması bu yılki festival organizasyonunun hem içeriğine hem de genel konseptine na ayrı bir değer katmıştır. Bu değeri daha güçlü şekilde Afyonumuzu tanıtma adına kullanmamız, festival içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin daha güçlü şekilde gerçekleştirilmesiyle birlikte uluslar arası festivalimizin çok daha etkili bir karşılık bulacağına inanıyorum. Bu anlamda festival organizasyonuna emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
ELBİRLİĞİ VE İŞBİRLİĞİ DAHA BÜYÜK BAŞARILARA VESİLE OLACAK
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, tarihi, kültürü, sanatı, eğitimi ve hayatın vazgeçilmezi olarak ifade ettiği gastronomisiyle kentin Türkiye’de ve dünya da son yıllarda yıldız gibi parladığını dile getirdi. Okumuş şunları kaydetti: “Ben uzun süre Ankara’da çalıştıktan sonra Afyonkarahisar’a geldim. Açıkçası tahminimin ve beklentilerimin çok üzerinde kapasiteye sahip bir şehirle karşılaştım. Gerçekten her an her yerde yeni bir faaliyet yeni bir çalışma, yeni bir program ve festivalle karşılaşıyoruz. Ben Türkiye’de bu kadar aktif ve hızlı ilerleyen bu kadar güzel organize olmuş çok az şehir olduğunu düşünüyorum. Kentimizde Valimiz, Belediye Başkanımız başta olmak üzere iki üniversitenin Rektörü olarak bizler, ATSO Başkanımız, basınımız ve halkımızla iç içe olup el birliği ve işbirliğine değer veren kişilerin olduğunu görüyoruz. Ben bu durumun çok büyük, daha büyük başarılara vesile olacağına inanıyorum. Gastronomi hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Afyonkarahisar’ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında yer alması çok önemlidir. İnşallah 3. yapacağımız bu festivalin kentimizin ve gastronomimizin tanıtımında çok büyük bir fayda sağlayacağını düşünüyorum. Katkısı, katılımı olan ve elini taşın altına koyan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.”
ELLİYE YAKIN ÜRÜNÜN
TESCİL DOSYALARI HAZIRLANIYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm Türkiye’yi 14-17 2021 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek lezzet festivaline davet etti. Birçok medeniyete ev sahipliği yaparak birbirinden güzel lezzetlerin ön plana çıktığı şehrin gastronomi turizmine de kapılarını açtığına dikkat çeken Zeybek yöresel lezzetlerin bu festivalde dünyaya açılacağını söyledi. Festival süresince 600’e yakın yöresel ürününün ön plana çıkacağını ifade eden Zeybek, “Şu ana kadar 30’a yakın ürünümüz tescillendi. 50’ye yakın ürünümüzün dosyaları ise hazırlanıyor, Türk Patent Enstitüsüne müracaatları gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı .
BÜYÜKELÇİLER AFYON’DA AĞIRLANACAK
Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Zeybek şöyle konuştu: “Belediye olarak tek değiliz, bu işin içerisinde Zafer Kalkınma Ajansı, Afyonkarahisar Valiliğimiz, Ticaret Odamız, üniversitelerimiz, otellerimiz ve çok geniş katılımlı bir birliktelik oluşturularak bugüne kadar ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalarımızı inşallah festivalle taçlandırmayı hedefliyoruz. Peşinden de yurt dışında ki tanıtım faaliyetlerimize geçeceğiz. Bu süreçte birçok ülkenin büyükelçilerini şehrimizde ağırlayacağız. Farklı medeniyetlerin kesiştiği birbirinden güzel lezzetlerin ön plana çıktığı güzel şehrimizde gastronomi turizmine kapılarımızı açıyor ve UNESCO tarafından tescillenen mutfağımızın tanıtımında sürprizlerin de bol olacağı bu eşsiz etkinlikte tüm Türkiye’yi Afyonkarahisarımıza davet ediyorum.”
VALİ ÇİÇEK BELEDİYE YÖNETİMİNİ KUTLADI
Tanıtım toplantısının son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek yaptı. Önceki gün İscehisar İlçesi Çatağıl Köyü’nde yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden öğrencilerin herkesi hüzne boğduğunu belirten Vali Çiçek şunları söyledi: “Bu acının gölgesinde bir festival yapacağız. Bu festival UNESCO ile yapılan sözleşme gereği yapılması zorunlu bir festivaldir. Afyonkarahisar son zamanlarda büyük bir değişim ve gelişim gösterdi. Şehrimiz uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan, herkesin gıptayla baktığı, el birliğiyle çok başarılı işlerin ortaya çıktığı bir şehirdir. Dünya Motokors Şampiyonası Türkiye ve dünya çapında büyük ses getirdi. Ardından Gastronomi Evi açıldı. Frig Ultra Maratonu derken bugünde Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nin lansmanını yapıyoruz. Dolu dolu etkinliklerle geçen sürecin sonunda inşallah bu festival de güzel bir final olur. Şehrimizin UNESCO tescili almasında, tüm Türkiye’de gastronomi ile anılmasında en başından itibaren emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar Belediye Başkanımızın şahsında Afyonkarahisar Belediyesini tebrik ediyor, kutluyorum. Gerçekten bir yıl boyunca il valisi olarak şahit oldum. Hiçbir şeyi ihmal etmeden gece gündüz bu işin başarılı olması için bu unvanı elimizde tutabilmek için mücadele ettiler. İnşallah bu festivalde Afyonkarahisar’ın adını tekrar en iyi şekilde duyururuz diye temenni ediyorum.”
OTEL YETKİLİLERİNE BELGE VERİLDİ
Tanıtım toplantısı UNESCO Gastronomi Standartı Belirleme Kurulu tarafından gıda üretimi yapan işletmeleri belli bir üretim standardına kavuşturmak amacıyla verilen ve bu kriterli sağlayan otel yetkililerine Afyonkarahisar Unesco Gastronomi Standartı Belgeleri takdim edilmesiyle tamamlandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi