Gastronomi Kenti Afyon'da Sushi Açılımı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından 50. yıl etkinlikleri kapsamında 'Sushi Workshop Etkinliği' gerçekleştirildi.

Aşçılık Uygulama Atölyesinde, “Kongre ve Seminer Organizasyonu” dersi kapsamında gerçekleştirilen eğitime, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 1. sınıf öğrencileri katıldı. Atölye çalışması, Güral Otel Soğuk Şefi ve Afyon Sushi işletmecisi Didem Çekiç tarafından verildi.

Gastronomi Kenti Afyon'da Sushi Açılımı

Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hatice Yılmaz, derslerde işlenen teorik konuları uygulamalı eğitimlerle desteklediklerini belirtti. Yılmaz, “Sushi son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler olan bir Uzakdoğu yemeği.

Gastronomi Kenti Afyon'da Sushi Açılımı

Öğrencilerimizden gelen istekler doğrultusunda sushi workshop yapmaya karar verdik. Etkinlikle onların bakış açılarını, vizyonlarını geliştirmeyi; öğrencilere yeni iş imkânları sağlayabilmeyi, Uzakdoğu ve Asya mutfaklarını öğrenmelerini amaçladık. Bunu ise bölümümüz mezunu olan bir profesyonelle yapmak istedik” dedi.

Etkinlik, Şef Didem Çekiç’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme