Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteciliğin meslek standardı olacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin
Gazeteciliğin meslek standardı olacak

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu toplantısı öncesinde Afyonkarahisar’a gelen gazeteciler, protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile TGF Yönetim Kurulu Üyeleri, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı ziyaret etti.
YASA HAZIRLANMALI
Ziyaretlerde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun işlev ve görevleri hakkında bilgi veren TGF Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Mesleğimizin standartları yok. Bizim en büyük sorunumuz da meslek standartlarımızın olmamasıdır. Mesleğimizin standartlarının olmaması nedeniyle yoldan geçen herhangi birinin eline fotoğraf makinesi verildiğinde bu kişi burada gazeteci olarak haber yapabilir, fotoğraf çekebilir ve not alabilir diye biliniyor. Basın kültürümüz Avrupa’daki ya da Amerika’daki örneklerinde olduğu gibi oluşmamış. Ama yine de yasal düzenleme olursa, bu mesleğe girecek kişiler meslek etiğini bilirse, gazeteciliğin ne olduğunu nasıl yapılması gerektiğini, en azından teorik ya da pratik olarak öğrenerek başlarsa mesafe alınabilir. Gazetecilikle ilgili bir yasanın hazırlanmasını istiyoruz” dedi.
İSTİHDAM ARTMALI
Kolaylı, meslekteki istihdamın da artması gerektiğine işaret ederek “Şimdi alaylı gazetecilik bitmeye başladı, yüzlerce iletişim fakültesi mezunu çocuklarımız var. Bu çocukların artık mesleğimizde yerini bulması lazım” dedi. İletişim fakültesi mezunlarının istihdamına yönelik konfederasyon olarak çaba gösterdiklerine dikkat çeken Kolaylı, “Bunun için biz Basın İlan Kurumu olarak iletişim fakültesinden mezun çocuklara direkt asgari kadroya girebilir dedik. Bu tür avantajlar sağladık. İletişim Fakültesi mezunları, sarı basın kartı ile ilgili yeni yönetmelikle birlikte artık 6 ayda basın kartı alabiliyor. Bu tür avantajlar sağlandı. Biz İletişim Fakültesi mezunu veya üniversite mezunu çocukların artık gazetelerde yerlerini alması gerektiğini düşünüyoruz. Süreç ona gidiyor, yani eğitim yeterli mi? İletişim fakültelerinin eğitimleri de yeterli değil. Öğrencilerin staj yapmaları da mümkün olmuyor. Mali müşavirlikte ise bu süreç bir mali müşavir üniversiteyi bitiriyor ve sınava giriyor. Mali müşavirlik sınavını kazanıyor sonrasında ise bir yıl staj yapıyor. Bir yılsonunda tekrar bir sınavdan geçiyor. Stajın onaylandığı takdirde mali müşavirlik belgesi alabiliyor. Bizde ise yoldan geçeni çevirin ve eline fotoğraf makinesini verin hemen gazeteci oluyor. Bunu sık sık dillendiriyoruz ve her fırsatta herkese anlatıyoruz. Bu konuda önümüzdeki süreçte yasal bir düzenleme yaptırabilmemiz önem arz ediyor. Bununla alakalı bir kültür oluşması lazım ki kültür bir süreç meselesidir. Bununla birlikte kültürün de oluşacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
2016 GÜZEL BAŞLADI
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Afyonkarahisar, 2016 yılına hızlı ve güzel başladı. Basketbol Birinci Ligi Federasyon Kupası final maçları ilimizde tertip edildi. Ardından AK Parti İstişare Toplantısı, yine Afyon’da düzenlendi. Bu hafta da siz, ülkemizin dört bir yanından gelen gazeteciler, burada istişare yapacaksınız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
MEMNUNİYET DUYUYORUZ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Bizler Afyonkarahisar’da iktidarıyla, muhalefetiyle mülki amirleriyle; gazeteleri, internet medyasını ve televizyonlarımızı sırf eleştirmek amacıyla yayın yapan değil, güzel olanları anlattığı gibi yanlış olanları da anlatan yol gösteren Afyonkarahisar’ın gelişimi için katkıda bulunan temsilciler olarak görmekteyiz. Ülkemizin milli ve manevi değerleri, toprak bütünlüğü vatanımız bayrağımız bir ve beraber olduğu s��rece görüşü ne olursa olsun biriz beraberiz görüşüne katılanlardanız. Sizleri Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.
KÜLTÜREL DEĞİŞİM ŞART
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise şu ifadeleri kullandı:
“Devletle toplum arasında gayrimeşru bir ilişki vardır. Vergi konusunda vatandaş bir boşluğu bulduğu zaman kaçırır, devlet de yakaladığı zaman cezasıyla birlikte bunu tahsil eder. Gazetecilikte de sanki böyle bir ilişki biçimi var, adını tam koyamıyoruz. Gazetecilikle alakalı yaşanan sorunlar, kültürle de alakalı. Sorunların aşılması için kültürel bir değişimin yaşanması gerekiyor.”
AKARÇAY’DA ÇAY MOLASI
Öte yandan Türkiye’nin çeşitli illerinden Afyonkarahisar’a gelen, öğleden sonra da ziyaret programı ile yorulan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Akarçay’da mola verdi. Leblebi Kafe’de çay içen TGF Yönetim Kurulu Üyeleri, Akarçay’daki Kocatepe Teknesi’nde de hatıra pozu verdi. TGF Yönetim Kurulu Üyeleri, Akarçay’ın güzel bir proje olduğunun altını çizdi.

ABDİOĞULLARI’NDAN TEŞEKKÜR

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gazetecilerin her an yanında olduğunu söyledi. Abdioğulları, Çoban’ın başta Toplu Konut İdaresi konutları olmak üzere birçok projeye destek verdiğini belirterek Çoban’a teşekkür etti.

TGF’YE AFYON LOKUMU

TGF Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyareti sırasında Afyon Lokumu ikram edildi.

KOLAYLI’DAN BURSA ÇİNİSİ

TGF Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’na, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a Bursa çinisinden yapılmış plaket hediye etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti