Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gönlü Ve Duası Filistin’in Yanında Olan Herkesi Boykota Çağırıyoruz”

AFSÜ Tıp Fakültesi’nden Dr. Hüseyin Kayabaş, gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin en büyük silahlarından birinin boykot olduğunu belirtti. Dr. Kayabaş, “Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz.” dedi.

AFSÜ Tıp Fakültesi’nden Dr.

“Hekimlerden Sessiz Yürüyüş” 18’nci haftasında bugün Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii’ndeki öğlen namazının ardından Zafer Meydanına kadar yürüyen sağlık çalışanları tarafından gerçekleştirildi.

“1,5 MİLYON İNSAN HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR”
Yürüyüşün ardından Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi’nden Dr. Hüseyin Kayabaş tarafından açıklama yapıldı. Dr. Hüseyin Kayabaş, İşgalci İsrail’in, Filistin’de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulüm, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana daha da şiddetlenerek tam 161 gündür, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlarda, bütün dünyanın gözü önünde devam ettiğini ifade etti. Dr. Kayabaş, “Dünyanın gündeminden düşürülmeye çalışılan katliamların dehşetini bizim tekrar tekrar gözler önüne sermemiz gerekiyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırılarda 31 bin şehit verildi, 72 bin insan yaralandı. Gazze’nin kuzeyinde 400 bin civarında Gazzeli kardeşimiz topraklarını terk etmeyi reddedip işgalci terörist İsrail’in bombardımanı altında açlık, susuzluk ve soğukla mücadele ediyor. Han Yunus bölgesinde işgalci teröristler özellikle hastane çevrelerinde keskin nişancılar ile sivilleri öldürüyor. Gazze’nin güneyine sıkışmış 1,5 milyon insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. Güneyin son noktası Mısır sınırında, Refah kentinde 1,2 milyon insan bir mahalleye sıkışmış durumda ve İsrail bu bölgeyi bombalamaya, sınır bölgesine sığınan sivilleri öldürmeye devam ediyor. Gazze’ye giren su vanaları kapatıldı. Tarlalar bombalanıyor.” dedi.

Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan herkesi boykota çağırıyoruz
“SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK GEREKLİ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Bütün bu saldırılarla birlikte Gazze’ye insani yardımın girmesine dahi izin vermediğini belirten Dr. Kayabaş, “Filistin’in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken günde 3-5 tırın girmesine izin veriliyor. Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendiriyor. Gazze’ye giren 3-5 tırın getirdiği yardıma ulaşabilmek için bekleyen kalabalığa dahi saldırılar düzenleniyor. İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin ise, soykırıma olan açıktan desteği devam ediyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından biri boykottur. Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Boykot; direniştir, mücadeledir, aktif bir eylemdir, istikrar sağlanırsa düşmanı yenecek güçtedir. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz. Halkımızdan da biz doktorlara ve eczacılara ilaç boykotunu hatırlatmasını bekliyoruz. Buradan devletimize sesleniyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yararına olacak bütün adımları destekliyoruz ve sonuna kadar arkasında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu konuda sağlık çalışanları olarak gereken bütün desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

Gönlü Ve Duası Filistin’in Yanında Olan Herkesi Boykota Çağırıyoruz

“BOYKOTU SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ”
“Bu süreçte terör devletiyle olan ticaret hacminin artarak devam ettiğine dair haberler ile yöneticilerin masalarında ve alışveriş listelerinde boykot markalarının olması bizleri düşündürmekte ve rahatsız etmektedir.” diyen Dr. Kayabaş, “Biz siviller olarak zulme açıktan destek veren firmalara ve buna göz yumanlara karşı boykota devam etmekte kararlıyız. Bunu tekrar ve tekrar ilan ediyoruz. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz. Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti