Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Göreve seçilirsem sorumluluğumu yerine getireceğim”

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan adayı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, başkan adaylığını açıkladığı basın toplantısında göreve seçilmesi halinde, partisine ve halka karşı sorumluluğunu yerine getireceğine dair söz verdiğini belirtti.

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan adayı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, öğlen partide düzenlediği basın toplantısı ile 2 Eylül 2023 Cumartesi günü yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı seçimine bakşan adaylığını açıkladı.
“TOPYEKÛN BİR DEĞİŞİM SÜRECİNE GİRMELİYİZ”
CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan adayı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, partililerle biraraya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Çetinöz, “Öncelikle, ülkemizin demokratik geleceği için canla başla çalışan tüm partililerimize, genel seçimlerde olağanüstü bir gayret gösteren çalışma arkadaşlarımıza ve meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizler, ilçemizin ve ülkemizin gelişmesi, aydınlık bir geleceğe ulaşması, saray rejiminin ve kutuplaştırma zihniyetinin yerine güçlü bir Türkiye’nin inşası için büyük bir gayret gösterdiniz ve gösteriyorsunuz. Genel seçim sonuçları hayal kırıklığı yarattı, karamsarlığa sürükledi, küstürdü. Ancak buradayız, mücadelemize devam ediyoruz, edeceğiz. Umutsuzluğa kapılan arkadaşım senin de kapını çalacağız, dertleşeceğiz, dinleyeceğiz, konuşacağız. Sen yoksan bir eksiğiz ve biz birlikte daha çok çalışacağız, bir iken çok olacağız. Asla umutsuzluğa yer yok. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız, yorulmayız, dinlenmeyiz, umutsuzluğa kapılmayız, mücadelemizden vazgeçmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün eseridir ve biz CHP ‘liler olarak kurucumuzun önderliğinde önce partimizi sonra ülkemizi yüceltmek için çalışacağız. Daha güçlü bir CHP için ayağa kalktık, buradayız, birlikteyiz ve artık daha çok çalışmamız lazım, bir olmamız, birlik olmamız lazım. Partimizin yeniden ayağa kalkması ve ilçemizin sorunlarını çözmesi için, önümüzdeki yerel seçimlerden başarıyla çıkması için topyekûn bir değişim sürecine girmeliyiz. Bu süreçte, partimizin her kademesinde şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışı benimsemeli, birbirimize destek olmalı, ortak akıl ve ortak hedef etrafında kenetlenmeliyiz.” dedi.
“İLK ADIM DAHA GENÇ VE DAHA DİNAMİK BİR CHP OLMALI”
“Ben de üzerime düşen görevi yapmak için Merkez İlçe Başkanlığına aday oldum. Ben değişim kararına ve bu yola çıkmamız gerektiğine 29 Mayıs sabahı karar verdim.” diyen Çetinöz, “28 Mayıs akşamı seçim sonuçları bir yıkım etkisi yarattı, ertesi gün eşimle oturduk kafa yormaya başladık ve dedik ki değişimi buradan başlatmalıyız, kalbinden, Cumhuriyet Halk Partisi’nden. Bunun için elimizi taşın altına koymalıyız, değişim için çalışmamız lazım, bunu konuşmamız lazım kitleler halinde değişim fikri etrafında birleşmemiz lazım. Ve bu kaygı beni adaylık noktasına getirdi. Bu kararı verirken; ilçemizin ve partililerimizin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve taleplerini göz önünde bulundurdum, bendeki değişim ateşinin CHP’nin genelinde de yandığını gördüm. Biz bu inançla önce partimizi sonra ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız. İnancım tam. İlk adım daha genç, daha dinamik bir CHP olmalı; kadınları siyasette daha etkin kılmalıyız. Bu hususu önemsiyorum ve yönetim kurulu kadrosunu oluştururken dengeli bir dağılım yapmayı önceledik, ekibimizi yarısı kadın yarısı erkek; yarısı genç yarısı deneyimli parti büyüklerimizden oluşacak şekilde kurduk. Kadınların ve gençlerin siyasette etkinliğini arttırmak pek tabi bir günde olacak bir iş değil ancak bizler her birini tek tek kazanacağız, her birine destek olacağız, cesaret vereceğiz ve en kuvvetli dayanakları biz olacağız.” diye konuştu.
“ÖN YARGILARDAN ARINIP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar’ın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için somut projeler hazırladıklarını, partilerinin daha güçlü olması için stratejiler geliştirdiklerini belirten Çetinöz, şunları kaydetti: “Partililerimizin seslerini duyurabilmeleri için mekanizmalar oluşturduk. Pek tabi süreç içerisinde bunları sizlerle paylaşacak, tartışacak, fikirlerinizi alacağız. Biliyorum ki tüm bunları yaparken, sizlerin desteğine ve katkısına ihtiyacım var. Partimiz bir kişinin ya da bir grubun güdümü altına girmemelidir, tek bir akılla hareket etmemelidir. Farklı görüşlere, bakış açılarına ihtiyacımız var ve tüm bu farklılıklarımızdan güç alarak, ön yargılarımızdan arınmış bir şekilde, birbirimize duyduğumuz güvenle yola çıkacak, birlikte omuz omuza mücadele verecek, ortak akılla ve ortak kararla hareket edeceğiz. Her birinizin vizyonu, fikirleri ve deneyimleri benim için çok kıymetli. Sizlerle birlikte çalışmayı canı gönülden istiyorum. Eğer göreve seçilirsem, partimize, ilçemize ve halkımıza karşı sorumluluğumu yerine getireceğime söz veriyorum. Kararlarımızı sizlerle istişare ederek alacağız, çözümü beraberce üreteceğiz, birbirimize sahip çıkacak ve birlikte yürüyeceğiz. Değerli arkadaşlarım; bu yolda önümüze engeller çıkabilir, bize engel olmak isteyenler de olabilir. Ancak, biz inançlıyız ve kararlıyız. Afyonkarahisar adına en iyisini yapmak için hiçbir zorluk bizi yıldıramayacaktır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti