Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Güç birliği Türk siyasetinde yeni bir perde açacak”

İYİ Parti İl Başkanı
“Güç birliği Türk siyasetinde yeni bir perde açacak”

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya ve Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı ortak yaptıkları açıklamada, yerel seçimlerde güç birliği yapma kararı ile İYİ Parti ve CHP arasında seçim protokolü imzalandığını belirtiler.
“İLKELİ SİYASETTEN VAZGEÇİLMEDİ”
İYİ Parti ve CHP arasındaki protokol kapsamında 22 büyükşehir ve 27 ilde ittifak yapma kararı alındığı kaydedilen açıklamada, “On iki büyükşehir ve 16 ilde CHP’nin, 10 büyükşehir ve 11 ilde İYİ Parti’nin adayları desteklenecek. Öncelikle İYİ Parti ve onun saygıdeğer Genel Başkanı’nın, ilk günden bu yana ısrarla ifade ettikleri hususu bir kez daha dikkate sunuyoruz. İYİ Parti siyaseti ilkeler üzerinden yürütmeye kararlıdır. Bu ifade, Türkiye’nin bir süredir alıştırıldığı ‘ilkesiz siyaset’ gerçeği göz önüne alındığında, herhangi bir ifade değildir. Siyaseti ilkeler ışığında yapmak, siyasetin her daim taşıması gereken bir sorumluluğun tarifidir. Ötekileştirici, kutuplaştırıcı, o düşmanca dili kaale almayacağız. Milletimize birer birer ulaşma yolunu seçeceğiz. Biliniz ki, İYİ Parti bugüne kadar olduğu gibi, güç birliği görüşmelerinde de ilkeli siyaset anlayışından ve sorumluluklarından taviz vermemiştir. Umudumuz odur ki, güç birliği konusunda sağlanan uzlaşı, Türk siyasetinde yeni bir perde açacaktır.” denildi.
“31 MART’TA İYİ SONUÇ ALACAĞIZ”
“Tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu yerine getirmek için, parti ya da kişisel beka hesabı yapmadan, ‘Tek derdimiz Türkiye’ diyerek, her fedakârlığı gösterdik” denilen açıklamada, “Partimize oy veren 5 milyon seçmenimizin hak ve hukukunu da gözetilmiştir. Ülkemiz için bir şeyler yapmaya çalıştığımız gerçeği, kamu vicdanında karşılık bulmuş ve yer etmiştir. Bizler, Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin bekası ve onuru için siyaset yapıyoruz. Bu gerçeğimiz bize, İYİ Parti’ye oy veren-vermeyen tüm vatandaşlarımıza karşı da sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluk çerçevesinde, üzerimize düşeni yaptığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Geldiğimiz noktada, Aziz Milletimizin bilgisine sunmak isteriz ki;  İYİ Parti, ‘31 Mart Yerel Seçimi’nde, ülkemizi bugünkü sıkıntılarla yüz yüze getiren iktidar ve siyaset anlayışının, sahneden çekilmesi için elinden geleni yapacaktır. Milletimizin, mevcut siyasal düzeni değiştirebilmek adına bir işbirliği beklentisi olduğunu biliyorduk ve bu beklentiyi karşılayabilmek için çaba gösterdik. Sözümüzün ve sorumluluğumuzun arkasında durduk. Ve bu duruşumuzun, 31 Mart’ta iyi bir sonuç alacağından eminiz.” ifadeleri kullanıldı.
“BİZLER İÇİN YENİ BİR YÜRÜYÜŞ BAŞLIYOR”
Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bizler için yeni ve tarihi bir yürüyüş daha başlıyor. Bu yürüyüşte, sadece partimizin asil kadrolarının değil, 5 milyon seçmenimizin de desteğine, gücüne ve katkısına ihtiyacımız var. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Allah, ülkemiz ve milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Kutlu yürüyüşümüz, Aziz Türk Milleti’ne ve Türk siyasetine hayırlı olsun. Tek bir amacımız var, o da, Türkiye iyi olsun.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti