Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’lı kadınların ürettiği el emeği ürünler satışa sunuldu

Afyonkarahisar’lı kadınlar tarafından üretilen

Afyonkarahisar’lı kadınlar tarafından üretilen el emeği ürünler ve gıda ürünlerinin satışının yapıldığı 5’nci “Marifetli Hanımlar Pazarı” törenle açıldı

Afyonkarahisar Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğinde 5. kez kurulan “Marifetli Hanımlar Pazarı” açılış töreni gerçekleştirildi. Pazarın açılış törenine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektör yardımcıları; Prof. Dr. Şuayip Özdemir ve Prof. Dr. Ümit Dündar, Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, AK Parti Başkan Yardımcısı Tahsin Aydın, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

“KENT KONSEYİ HER ZAMAN HALKIN YANINDA, HALKIN TEMSİLCİSİ OLMUŞTUR”

Törenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, Marifetli Hanımlar Pazarını kurmakta ki amaçlarının ev kadınlarının emeklerinin sergilenmesini sağlamak ve ev ekonomilerine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Yasan, “Bu tür etkinliklerde kadınlarımızın hem sosyalleşmesi sağlanıyor. Hem de ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına bir ortam oluşuyor. Bizler bu etkinlikleri yaparak halkımızın birliğini ve beraberliğini sağlamak amacındayız. Kent konseyi her zaman halkın yanında, halkın temsilcisi olmuştur. Etkinliklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

“AFYON’UMUZUN DEĞERLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARTMAK BİRİNCİ VAZİFEMİZ”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, göreve geldiği ilk günden itibaren, üretim yaparak aile bütçesine katkı sunmayı amaçlayan kadınların her zaman yanında olduğunu dile getirerek, “Bu tür etkinlikler için talep olduğunda her türlü desteği göstermeye gayret sarf ediyoruz. Tabi Afyon’umuzun değerlerini ön plana çıkartmak birinci vazifemiz. Gastronomi Sokağı inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu projemiz tamamlandığında orada ki meydanda da bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Eskiler bilir, eskinden Afyonkarahisar’ın “Kadınlar Pazarı” vardı. Tarihi bir pazardı. İnşallah yeni dönemde hem burayı, hem kasaplar çarşımızı yeniden aslına uygun bir şekilde restore edip halkımızın kullanımına sunacağız. Bu çalışmalarımızda ki gayemiz; Afyonkarahisar’ın sadece gastronomi ile değil, her açıdan ön plana çıkan bir şehir olduğunu kanıtlamak. Kadınlarımızın ürettiği ürünleri geliştirip geniş bir pazar haline getirerek diğer illerde bu pazarların tanıtımını yapmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Afyonkarahisar’lı kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin satışının yapıldığı pazar 4 gün boyunca Zafer Meydanı’n da ziyarete açık kalacak.

> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti