Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akca: Şuhut Arızlı Göleti bitince 750 dekar arazi sulanacak

Akca: Şuhut Arızlı Göleti bitince  750 dekar arazi sulanacak

DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Afyonkarahisar Şuhut Arızlı Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini, göletin tamamlanmasıyla gölette depolanacak su ile 750 dekar tarım arazisinin sulanacağını kaydetti

 

DSİ Genel Müdürü Prof.Dr. Lütfi Akca, Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’nde Arızlı Göleti’nde çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı.
“DERELERDEKİ TAŞKIN RİSKİ AZALIYOR”
DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, DSİ’nin Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımlarla illerin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam edildiğini ifade etti. Akca, “Afyonkarahisar ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.” dedi.
“ARIZLI GÖLETİ BİTİNCE 750 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANACAK”
Akca sözlerini şöyle tamamladı:
“Afyonkarahisar Şuhut Arızlı Gölet’inde çalışmaların devam etmektedir. Çalışmaları devam eden Şuhut Arızlı Gölet’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 750 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacak.”Gövde kil dolgu imalatları, rezervuarda kil blanket verip rap imalatları devam ediyor. Temelden yüksekliği 27 metre ve su depolama kapasitesi 750.000 metreküp olan Afyonkarahisar Şuhut Arızlı Gölet’inin tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile dekar başına 1.500 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 1.125.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi