Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilal Şenel, “çantacılara” karşı uyardı

TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanı

TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanı Bilal Şenel, işletme belgeli seyahat acentalarının sadece bakanlık belgelerinde yazılı bulunan adreslerinde faaliyet gösterebildiklerini belirterek, “Bölgemizde ‘çantacı’ olarak tabir edilen yapılar tespit edilerek, haklarında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Vatandaşlarımız mağduriyet yaşamamaları adına dikkatli olsunlar” dedi

 

TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Bilal Şenel, Türkiye’de Hac ve Umre gibi dini seyahatler de dâhil, seyahat acentalığı faaliyetinin yapılabilmesi için 1618 sayılı Seyahat Acentalığı ve Seyahat Acentalığı Birliği Kanununa göre Kültür ve Turizm Bakanlığından işletme belgesi alınması ve Birliğe üye olunmasının zorunlu olduğunu belirtti.
“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLMAMALARI İÇİN KESİN BİLGİYE SAHİP OLMADAN SÖZLEŞME YAPTIRMASINLAR”
Bilal Şenel, Türkiye Seyahat Acenteları Birliği’nin Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı olarak; Afyonkarahisar-Uşak-Manisa Bölgesinden sorumlu. Bilal Şenel, işletme belgeli seyahat acentalarının sadece bakanlık belgelerinde yazılı bulunan adreslerinde faaliyet gösterebildiklerine dikkat çekti. Şenel, “Tüketiciye yönelik bir bedel karşılığında seyahat acentalığına münhasır faaliyet olarak tanımlanan hizmetlerin kişi veya kuruluşlar tarafından yapılması yasaktır. Uluslararası düzeyde yaşanan pandemi ve yasaklardan sonra tekrar başlayan ve yaklaşmakta olan mübarek Ramazan ayı ve sair aylarda yapılan Umre ve bu yıl yapılacak olan hac ibadetlerini yapacak olan vatandaşlarımızın bu hizmetleri alacakları seyahat acentalarının yetkili olup olmadıklarına ve bakanlıktan işletme belgesinin olup olmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bununla birlikte bölgemizde ‘çantacı’ diye tabir edilen esasen yetkili olmadıkları halde; İşletme belgesiz faaliyet gösteren, ilimiz ve bölgemiz dışındaki yapılara kayıt aldıkları tespit edilmiş olup haklarında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın hizmet alacakları seyahat acentaları ile ilgili yeterli ve kesin bilgiye sahip olmadan her hangi bir bedel ödememeleri, sözleşmelerini en ince detayına kadar dikkatlice yapmaları ve mağdur olmamaları önemle duyurulur.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti