Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kurban Bayramı verimli geçti”

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma

Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk, 2019 yılı Kurban Bayramı’nda hayırseverlerin kurban bağışlarının beklenenin üzerinde olduğunu kaydetti.
“DERNEĞE İYİ GÖZLE BAKILIYOR”
Dernek Başkanı Erol Öztürk, vekâletli kurban kesimi ve vatandaşların bizzat kestikleri kurban etlerini derneğe getirdiklerini söyledi. Gerek vekâletli kurban kesimi gerekse kesilen etlerin verilmesinde artış gözlendiğini aktaran Öztürk, “Afyonkarahisarlı hayırseverler derneğimize iyi gözle bakıyorlar. Bu da bizi memnun etti. Yoğun ve çok güzel bir Kurban Bayramı çalışması tamamladık. On kişilik bir ekiple özveri ile çalışmalarımızı yürüttük. Kesimhaneden gelen etlerin parçalanması kurbanlık çok zordur. Biz bunu başarıyla yaptık. Evlerden çeşitli mesafelerde yaklaşık 40 kilometreden dahi ‘gelin kestiğimiz kurban etini alın’ taleplerini yerine getirdik. İslami usullere uygun şekilde vekâletle kurban kesimi titizlikle gerçekleştirdik. İhtiyaç sahiplerine dağıtımlar yaparak et yemelerini sağladık.” dedi.
“7 TON ET ELDE EDİLDİ”
Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin verimli bir Kurban Bayramı dönemi geçirdiğini belirten Öztürk, “Dernek olarak çok verimli bir Kurban Bayramı geçirdik. Biz dernek olarak vekaletli kurbanları hesaplı şekilde keserken bize vekalet verenlere hayvanın en güzel yerinden 5-6 kilogramlık hijyenik kaplarda et gönderildi. Kesim sırasında vekâlet verilirken video çekimler yapıldı. Bağışçılara video kayıtları gönderdik. Bu bayram sonunda yaklaşık 7 tonluk et elde edildi. Yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelerimize bu etlerin dağıtımını yapacağız. Ayrıca arife gününden birkaç gün önce çok ciddi şekilde para ve gıda çeki dağıttık. Tüm aile fertlerine 5-6 parça giysi verdik. Özellikle çocukları tam donattık. Etin yanında gıda ve giyim yardımı yapılıyor. Bayram öncesi gıda ve para çeki dağıtım nedenimiz biz kuru gıda yardımı yapıyoruz. Bunun dışında da ev ihtiyacının görülmesi için bunu yaptık. Beş yıldır geleneksel olarak sucuk yapıp dağıtıyoruz. Bu yılda Allah razı olsun bin yüz kiloluk eti İkbal Tesisleri bize dağıtmamız için sucuk olarak hazırlayacak.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti