Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pandemisiz nice bayramlara

Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen

Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen genel bayramlaşma töreninde birlik beraberlik mesajlarının yanında pandemisiz nice bayramları kutlayabilme ortak beklentisi gündeme geldi

 

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, Afyonkara-hisar Belediyesi koordinesinde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen genel bayramlaşma töreni Gedik Ahmet Paşa Medresesi namı diğer Taş Medrese’de Bayram’ın 2. günü gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğindeki törene; İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, il protokolü, askeri erkân, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
“TEMENNİMİZ VİRÜSSÜZ NİCE BAYRAMLAR GEÇİREBİLMEK”
Bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm Afyonkarahisarlılar’ın Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Kurban Bayramı’nın huzur, sağlık ve bereket getirmesini dileyen Başkan Zeybek, Bayramların dini şuur ve duyguların gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, birlik ve beraberlik ruhunun kuvvetlenmesine vesile olduğunu söyledi. Zeybek, “Bayramlar kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ve yardımlaşmanın olduğu günlerdir. Pandemiden dolayı zor bir bayram geçiriyoruz. İnşallah önümüzde ki bayramları Cenab-ı Hak sağlıkla, sıhhatle, virüssüz geçirmeyi nasip etsin. Bayramımız mübarek olsun.” dedi.
PROTOKOL OTURMA DÜZENİNDE DEĞİŞİKLİK YAŞANDI
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak bayramlaşma törenindeki konuşma başlangıcında “MHP ve AK Parti İl Başkanım” hitabını kullandı. Törende CHP, İYİ Parti İl Başkanları ile SP Merkez İlçe Başkanı da yer alıyordu. Öte yandan Ramazan ve Kurban Bayramları Genel Bayramlaşma törenlerinde protokol üyeleri yanında yer alan İl Genel Meclisi Başkanına bu yılki törende protokol düzeninde yer verilmeyişi gözlerden kaçmayan diğer bir detaydı.
“DÜNYADA YARALARI TÜRKİYE SARDI”
Afyonkarahisar Valiliğine atanan Gökmen Çiçek’e görevinin hayırlı olmasını dileyen ve birlik beraberlik mesajı veren Taytak, “Sayın Valimiz göreve başladığı günden itibaren şehit aileleri ve kültür turizm gibi önem arz eden konulara olan hassasiyetinin dikkat çekmektedir. Sayın Valimiz ilimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Bayramlar yakınlaşmak, kucaklaşmak ve birbiriyle kucaklaşmak anlamına gelir. Özellikle kurban bayramı paylaşmaktır. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında hitap edemedik. Sebebi de malum Covid-19 virüsüydü. Bu bayramda bir araya geldik. Bir yıl sonra tekrar sizlerle bir ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” diye konuştu.
2019’da Çin’de başlayan ve 2020 Mart ayına doğru Türkiye’de görülüp dünyayı kasıp kavurmayı sürdüren koronavirüsle birlikte yaşamaya devam edildiğini söyleyen Taytak, “Korona virüs bize bir şey gösterdi ki ABD göründüğü gibi süper bir güç değil, batı da medeni değil. AB diye bir birlik yok. Ancak Türk Milleti diye bir millet var. Türk Devleti diye bir devlet var. Hepsi çuvalladıkları yerde, hepsinin sıkıntıya girdiği yerde, insanların topluca öldükleri, huzurevlerinde kapıların açılmadan insanların öldükleri o bildiğimiz batı medeniyetinin olduğu yerlerde bize her insanın yaralarını sarabilmek nasip oldu. O sırada şehir hastanelerimiz, pandemi hastanelerimiz özellikle İstanbul’da Havaa-lanında yapılan hastanelerimiz devreye girdi. Okullarımız, Belediyeleri-miz, vatandaşlarımız maske ve dezenfekte üretmeye başladılar. Bu gösterdi ki Türk Milleti bir ve bütün olduğunda birbiriyle kucaklaştığında çözemeyeceği, yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Kendimize yetmemizin yanında 102 ülkeye de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı sayesinde yardımlar gönderildi. Oralarda kalan hemşehrilerimiz dış ülkelerden getirilerek tedavileri yapıldı. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a ve tüm sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“BEKLENTİMİZ CUMHUR İTTİFAKI RUHUNUN SÜRMESİ”
Pandemi başlangıcında Afyonkarahisar Valisinin Mustafa Tutulmaz olduğunu hatırlatan Taytak sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Afyonumuzda ve çok ciddi mücadele verildi. Allah’a şükürler olsun. Tam Anadolu’nun kilit noktasında olmamıza rağmen virüse karşı çok ciddi mücadele edildi. Şu ana kadar geldiğimiz noktaya çok az bir vefatla geldik. Cenab-ı Allah bizlere bir daha bugünleri yaşatmasın diyorum. Özellikle ülkemizden, milletimizden ve tüm insanlıktan korona virüsün bir an önce tedavi edilerek, aşısı bulunarak kurtulabilmeyi Cenab-ı Allah diliyorum. Tabii bu savaş yapılırken Türkiye Cumhuriyeti Devleti boş durmadı. Kuzey Irak’ta, Suriye de, Libya’da, Ege’de ve dünyanın her yerinde mücadele verdik. İşte bu mücadele birlik ve beraberliğimizin olduğu Cumhur İttifakı anlayış içerisinde verilen bir mücadelenin sonudur. Bu ruhun sonsuza kadar devam etmesi düşüncesiyle elimizden geldiğince yardımlarda da birlikte olmaya çalışıyoruz. Cenab-ı Allah bizlere bu Kurban Bayramında Hz. İbrahim’in imanını, Hz. Hacer’in sadakatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini idrak ederek ruhunda yaşayan, vatan, millet için çalışmayı nasip etmesini diliyorum.”
KÖKSAL: SIKINTILI SÜREÇTE BİRBİRİMİZİ ÖTEKİLEŞTİRMEYELİM
TBMM Divan Kâtibi Üyesi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Covid-19 pandemisinin en yoğun olarak yaşandığı sağlık ve ekonominin en üst düzeyde etkilendiği bir dönemde Kurban Bayramını eski bayramları yâd ederek ve özleyerek kutlamaya çalışıldığını belirtti. Köksal, “Birbirimizle tokalaşmaktan bile kaçındığımız, sosyal mesafe kurallar içerisinde sınırla sayıda kutladığımız bir bayram geçiriyoruz. Ülke olarak en çok birlik ve beraberliğe, huzura, berekete, yardımlaşmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. İşsizliğin, yoksulluğun en üst düzeye çıktığı bu dönemde birbirimize yardım etmek, israftan kaçınmak en öncelikli görevlerimizden olmalıdır. Yoksula, düşküne el uzatmak devlet olarak önceliğimiz olmalıdır. Sosyal devlet ilkesinin bir gereği olmalıdır. Ne yazık ki Afyonkarahisar’da da pandeminin olumsuz etkilerini görüyoruz. Zaman zaman esnaf arkadaşlarımızla, işten çıkarılan daha doğrusu ücretsiz izne çıkarılan hemşehrilerimizle, KOBİ’lerimizle, iş insanlarımızla, Afyonkarahisarlılarımızla bir araya geliyoruz. Hem sağlık hem de ekonomik açıdan gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte de birbirimizi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, birbirimizin düşüncesini, inancını, kimliğini hiçbir şekilde sorgulamadan Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir ferdi olarak birbirimize el uzatarak, yardım ederek bu sıkıntılı süreçten geçmek durumundayız.” ifadelerini kullandı.
“SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN DEĞERİ BİRAZ DAHA ANLAŞILDI”
Bayramlarda içini en çok acıtanın şehit anneleri olduğunu dile getiren Köksal şu ifadelere yer verdi: “Bayramda en çok içimi acıtan şehit anneleridir. Çünkü bir anne için yavrusundan ayrı bir bayram kutlamak en acısıdır. Bu nedenle öncelikli olarak ben şehit annelerimizin, şehit ailelerimizin bayramını kutluyorum. Onların bir evladı ve kardeşi olduğumu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Onlar bizim başımızın tacı onlar evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini, babalarını bu topraklar için feda etmiş insanlardır. Hepimizin başının tacı ve herkesin böyle düşündüğünü düşünüyorum. Ayrıca pandemi döneminde bir başka emekçinin değerini biz biraz daha anladık. Sağlık emekçileri, onlar gece gündüz fedakârca mücadele ettiler. Pandemi döneminde canlarını ortaya koydular. Birçoğu ailelerinden ayrı olarak gece gündüz orada sağlık için mücadele ettiler. Bu uğurda şehit olan sağlık emekçilerini de saygıyla anıyor ailelerine sabırlar diliyorum. Hedefimiz bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, yoksulluğun, yolsuzluğun, işsizliğin sona erdiği bir Türkiye’dir. Bu dileklerimle kimsenin ötekileştirilip, ayrıştırılmadığı, birlik ve beraberlik içerisinde kutladığımız, pandeminin sona erdiği güzel yurdumun topraklarında kendi kendine yetebilen bir Türkiye olduğumuz günlerde bayramları bayram gibi eski coşkuyla, eski tatla, birbirimizle kucaklaşarak kutlayabilmeyi diliyorum.”
YURDUNUSEVEN: KİMSE YOKSULLUĞA MARUZ KALMAYACAK
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Kurban Bayramının hayırlara vesile olup kesilen kurbanların Allah indin de makbul olmasını diledi. Yurdunuseven, “Buruk bir bayram kutluyoruz. Belki eski coşkusu yok ama şunu görüyoruz ki şu ortamda birliğimiz, kardeşlik ve dayanışmamız hat safhadadır. Bir şey daha gördük elhamdülillah hükümetlerimiz döneminde 20 yıllık dönemde yaptığımız yatırımlarla sağlık alanında ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızı salgında görüyoruz. 45 günde iki dev hastane yaptık. Ondan önce yaptığımız şehir hastaneleri yaptığımız yatırımlar gerçekten salgın döneminde salgını en hafif şekliyle geçirmemize sebep oldu. Kurban paylaşmak demektir. Kurban kardeşlik, dirlik, beraberlik demektir. İnsanlığın bir araya geldiği dönemler demekti ama son iki bayramdır bunu belki yaşayamıyoruz. Ama en azından uzaktan da olsa birbirimize, akrabalarımızla, eş dostumuzla bayramlaşıyoruz. 2020 yılı bütçe rakamı 1 trilyon 92 milyar TL’dir. Son 4 ayda halkımıza arz ettiğimiz para bedeli 290 milyar TL’dir. Yani bütçemizin yaklaşık neredeyse beşte birini halkımıza arz etmişiz. Elhamdülillah hükümetimiz güçlüdür. Hükümetimiz her zaman halkımızın yanında ve arkasındadır. Bunlar; Kısmi çalışma ödeneği, esnafımıza krediler ve daha bir sürü destektir. Halkımızın arkasındayız. Kimsenin hiçbir şekilde yoksulluğa maruz kalmadığını, kalmayacağını hükümet olarak, Cumhur İttifakı olarak ısrarla söylüyoruz. Daha nice bayramlara salgınsız, sağlık, afiyet içerisinde erişmeyi niyaz ediyorum. Hem salgın hem de terörle mücadele eden fedakârca çalışan sağlık ve güvenlik çalışanlarımızı da tebrik ediyorum.” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN BİRLİK VE HUZUR ORTAMINI KORUMAK”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Kurban Bayramının mübarek olmasını diledi. Özkaya şunları söyledi: “Allah kestiğimiz kurbanları kabul edip yerine yakıştırsın. Milletvekillerimizde söylediler, Ramazan Bayramında bir araya gelemedik. Kurban Bayramında da kısmi ve kontrollü olarak bir araya geliyoruz. Peki, bin 400 yıllık İslam tarihinde 10 yıl olmuştur haccın geniş manada yapılamayıp yasaklanması. Bu yılda ilk defa Türkiye’den ben kendimi bildim bileli benden büyükler hatırlıyor mu bilmiyorum. Kurban ve hac için insanlarımız Mekke’ye, Mina’ya, Müzdelife’ye gidemediler. Duamız, niyazımız o ki bu imtihanın bir an önce sonuçlanıp bir daha ki haç mevsiminde hem orada hem burada dualar edilebilmesidir. Kurbanları kesilip vakfe de durulabilmesidir. Bu süreci elbette ki Afyon’da da, Türkiye’de de sıkıntı içerisinde geçiriyoruz. Ama bir şeyden dolayı güçlü, mutlu ve sevinçliyiz. Sebebi hastanelerimizdir. Hastanelerimiz çalışıyor, bütün imkânlarıyla seferber. Sağlık ordumuz her türlü hizmeti eksiksiz ve ücretsiz olarak veriyor. En zenginine de en fakirine de bir ayırım yapmadan 24 saat, en ufak endişe de tereddütsüz gidip buna müdahale edilebiliyor, sonuçlar elde edilebiliyor. Avrupa, ABD ve tüm gelişmiş dünya ülkelerinde devlet ve milletimizle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bu güzel işlerle gururlandığımızı görüyoruz. Okul Müdürlerimizden birisi amcasının oğlunun Çad’da ki yetimlere Yetimhane yapmak üzere gittiği Çad’dan bir türlü gelemiyorlar. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarımızla görüşüp durumu anlattık. Sayın Bakanımız Allah razı olsun talimat verdi. Çad’da ki hemşehrilerimiz oradan buraya geldiler. Kırgızistan’da çok ciddi sıkıntı yaşandığını öğrendik. İlaç, malzeme, ekipman sıkıntısını bildirdiler. Sağlık Bakanımızdan da Allah razı olsun bir gün sonra bir uçak dolusu oraya malzeme gitti. Devlet ve milletimizin gücü görülüyor. Bu birliği, huzur ortamını koruduğumuz sürece Allah’ın izniyle süreçten en yükselerek çıkan biz olacağız.”
“BİRLİK VE BERABERLİK SONSUZA DEK SÜRSÜN”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’da ilk kez bayram geçirdiğini kaydetti. Şehrin tüm ilçe ve köylerini, sokaklarını her bir köşeyi gezmeye çalıştığını aktaran Çiçek şöyle konuştu: “Hizmet edeceğim bu ilde vatandaşların sorunlarını yerinde görmek için mücadele ediyorum. Gezdiğim yerlerde 40 gün içerisinde gördüm ki; Afyonkarahisar gerçekten potansiyeli olan, vatansever insanlardan oluşan büyük bir kent. Bu kentte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Afyonkarahisar şehitler diyarı bir il. Bu sebeple öncelikle şehit anne ve babalarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Güvenlik güçlerimiz bugün dünyanın her noktasında acı çeken mazlumlara, soydaşlarımıza yardım etmek için görev yapıyor. Güvenlik güçlerimize Allah’tan yardım diliyorum Libya’da, İdlib’te olan güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyorum. Milletçe kutladığımız bu Kurban Bayramı’nda inşallah bu birlik ve beraberliğimiz sonsuza kadar devam eder. Pandemiden kurtulduğumuz daha güzel günlerde birlik ve beraberlik içerisinde beraber olmak dileğiyle herkesin bayramını tebrik ediyorum.”
Genel Bayramlaşma töreni sonrası Vali Gökmen Çiçek’in öncülüğünde protokol mensupları sırasıyla; Polisevi ve İl Jandarma Komutanlığı’nda Emniyet ve Jandarma teşkilatıyla bayramlaştı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti