Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokak köpekleriyle ilgili yeni bir çalışma gündemde

İGM Başkanı Burhanettin Çoban,

İGM Başkanı Burhanettin Çoban, başıboş sokak köpekleriyle ilgili yeni bir çalışmanın gündeme geldiğini açıkladı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Eki ayı toplantılarının üçüncü birleşimi dün Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında tamamlandı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak rapor hazırlanması için ilgili ihtisas komisyonlarına gönderildi.
KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI
Toplantı gündemin 11. maddesinin görüşülmesiyle devam etti. İl Özel İdaresi’nde ihtiyacı olan ilgili birimlere toplam 36 milyon TL ödenek aktarımını uygun gören komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Emirdağ ilçesine bağlı Hamzahacılı köyü sağlık ocağı binasının bakım ve tadilat talebinin Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce (KHGB) değerlednirilmesine karar verildi. Dinar ilçesine bağlı Aktoprak köyüne köy konağı ve çok amaçlı salon yapımı 10 adet masa, 70 adet sandalye alımı ödenek talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesine karar verildi. Sultandağı ilçesine bağlı köylerin tarım arazi yollarının dairesince incelenerek değerlendirilmesi uygun görüldü. Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesine bölge halkınında faydalanabileceği çok amaçlı salon yapılması talebi bütçe döneminde değerlendirilecek. 71 milyon 429 bin TL ödeneğin Hocalar Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasına karar verildi.
ORHAN YATIRIM DURUMU HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ
Toplantı sonunda söz alan İYİ Parti Dinar İGM Üyesi Murat Orhan, 2021-2022 yatırım yılında özellikle yol, su, kanalizasyon hizmetleriyle ilgili bazı kararlar alındığını söyledi. Orhan, “Süreç içerisinde artan maliyetler, uluslar arası kriz ve yüksek enflasyona bağlı olarak maliyetlerin artmasına istinaden aldıkları yatırım kararlarıyla ilgili bir takım sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Toplantımızda 36 milyon TL’lik ek bütçeden bahsedildi. Yatırım programı genel değerlendirmesi hakkında bilgi almamız mümkün müdür?” dedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, devam eden işler nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda Ocak ya da Şubat ayında Meclis üyelerine bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.
NERGİZ SOKAK KÖPEKLERİ KONUSUNU SORDU
CHP İGM Sultandağı Üyesi İsmehan Nergiz, sokak köpekleriyle ilgili olarak barınak yapılacağını belirttti. Nergiz, “Okula giden çocuklar köpeklerden çok korkuyorlar. Mahalleleri köpekler doldurdu. Özellikle köylerde insanlardan çok şu anda köpekler vardır. Bu konuda herhangi bir gelişme var mıdır?” diye sordu.
KÖPEKLERLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILACAK
İsmahan Nergiz’in, sokak köpekleriyle ilgili sorusuna İGM Başkanı Burhanettin Çoban şu sözlerle cevaplandırdı: “Geçtiğimiz günlerde sokak köpeklerinin toplanması için Afyon üç bölgeye böldüler. Köpeklerin toplanıp kısırlaştırılmasıyla ilgili bir ihale yapıldı. Ancak ihaleye giren olmadı. Şimdi kendi imkânlarıyla bu çalışmayı gerekirse seyyar araçlarla yapılma durumu gündeme geldi. Konu hakkında Bolvadin Belediye Başkanımız Fatih Kayacan’ın, İstanbul’da bu işi yapmış bir veterinerin bilgisinden istifade ederek fahri danışmanlık aldığını öğrendik. Sokak köpekleriyle ilgili bir çalşıma içerisine giriyorlar.” Meclisin Ekim ayı toplantılarının dördüncü birleşimi bugün sabah meclis toplantı salonunda yapılacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti